Răspuns ULUITOR: Merkel i-a spus lui Netanyahu că Germania este răspunzătoare pentru Holocaust

Germania a insistat că este răspunzătoare pentru Holocaust, după ce premierul israelian a afirmat că un lider palestinian le-ar fi spus naziştilor să îi ucidă pe evreii din Europa.
Sânziana Stancu
22 oct. 2015, 09:59
Răspuns ULUITOR: Merkel i-a spus lui Netanyahu că Germania este răspunzătoare pentru Holocaust

Cancelarul german Angela Merkel a afirmată că germanilor „le-a rămas foarte clar în minte” că naziştii sunt răspunzători pentru Holocaust. În schimb, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, o contrazice, afirmând că Hitler ar fi vrut doar să îi expulzeze pe evrei din Europa, însă Marele Muftiu al Ierusalimului, Haj Amin al-Husseini le-ar fi spus „să îi ardă” de vii. Remarca acestuia a fost condamnată atât de istorici cât şi de politicieni israelieni.

„Nimeni nu poate nega că Hitler s-a făcut răspunzător de Holocaust (…) Dar „Hitler nu a vrut să îi extermine atunci pe evrei, ci voia să îi expulzeze”, a insistat Netanyahu, care s-a întâlnit cu Merkel, la Berlin, miercuri, a doua zi după ce Netanyahu participase, la Ierusalim la Congresul Sionist Mondial, unde premierul israelian a afirmat că Husseini ar fi dat ideea exterminării evreilor, relatează bbc.com.

Citeşte şi Dezvăluiri EXPLOZIVE: Hitler NU a vrut să îi EXTERMINE pe evrei. Un lider religios palestinian l-a influenţat

Husseini, care a murit în 1974, a fost un lider naţionalist palestinian care a condus campanii violente împotriva evreilor, în virtutea Mandatului Palestinei. Acest act a fost o împuternicire legală pentru administrarea Palestinei, care a fost aprobată oficial de Consiliul Ligii Națiunilor în data de 24 iulie 1922 și intrată în vigoare la 26 septembrie1923.

Principalele puteri aliate au căzut de acord asupra faptului că puterea mandatară era responsabilă pentru punerea în practică a Declarației Balfour din 2 noiembrie 1917, adoptată de guvernele Aliaților. Prin acest act,  britanicii care îşi simţeau ameninţate interesele în regiune se angajaseră să susțină fondarea în Palestina a unui cămin național pentru evrei, iar puterile aliate, să se îngrijească de apărarea drepturilor civile și religioase atât a comunităților evreiești cât și a celor non evreiești din Palestina.

Husseini şi-a părăsit teritoriul în 1937, dar şi-a continuat campania de opoziţie faţă de planurile britanice de împărţire a acestuia într-un stat evreiesc şi unul arab şi s-a aliat în final, cu naziştii în cel de-al Doilea Război Mondial.

În 1941, Husseini s-a întâlnit cu Hitler, în noiembrie şia încercat să îl convingă pe fostul dictator nazist să îşi declare sprijinul pentru crearea unui stat arab, potrivit informaţiilor din presa acelor vremuri.

Husseini a fost căutat internaţional, pentru a fi acuzat de crime de război, dar nu s-a reuşit să fie adus în faţa tribunalului de la Nuremberg.

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'