Şeful ANAF ia atitudine în scandalul cu directorul Complexului Oltenia: Frizează patologicul

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a lansat miercuri ameninţări la adresa Fiscului. Totul a pornit de la unele date ale ANAF potrivit cărora a fost demarată procedura de executare silită a companiei, din cauza unor restanţe la bugete. Ciurel i-a cerut ministrului Energiei, Andrei Gerea, să intervină la şeful ANAF. El a spus ca probabil cei de la ANAF vor fi traşi la răspundere pentru faptul că au îndrăznit să trimită somaţii de plată către CE Oltenia. Mai mult, Ciurel susţine că Gerea l-a sfătuit să dea în judecată ANAF. În urma acestor ameninţări, şeful ANAF a declarat joi că "amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală împotriva CE Oltenia frizează patologicul".
Iulian Tudor
22 oct. 2015, 16:07
Şeful ANAF ia atitudine în scandalul cu directorul Complexului Oltenia: Frizează patologicul

„Am luat act de poziția domnului director general Laurențiu Ciurel și de nemulțumirea acestuia. Amestecarea ANAF într-o conjurație universală (parchete, organizații ecologiste, companii concurente) împotriva CE Oltenia frizează patologicul. Înțelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria și respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamații de-acum încolo, întrucât vor primi somații de plată de fiecare dată când nu-și achită datoriile. Toți contribuabilii sunt egali în fața legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaților unei instituții a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015„, a precizat joi Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Citeşte şi: Fostul director general al Complexului Rovinari rămâne cu sechestru pe avere

Declaratiile lui Ciurel pot fi asimilate unor presiuni facute asupra ANAF din partea unui contribuabil. Tot presiuni ar fi si daca ministrul energiei chiar ar cere tragerea la raspundere a unor persoane din cadrul ANAF pentru emiterea unor somatii de plata. Ciurel crede insa altceva.

Potrivit HotNews.ro, care i-a solicitat lui Laurentiu Ciurel un punct de vedere asupra acestor aspecte, solicitand sa explice presiunile asupra ANAF, raspunsul lui Ciurel, via sms, a fost urmatorul: „Ati dat drumul cu bunastiinta unor informatii complet false. Dat dv (n.red.???)puteam fi pusi in situatia de a pierde milioane de euro. Norocul este ca nu va mai ia nimeni in serios. Asta pana in momentul cand o sa aflam din cine stie ce stenograme la comanda cui scrieti. Iar Jiul e mai curat ca Dambovita, si sigur mai destept. Asa comentez”

Citeşte şi: Sistemul energetic riscă cea mai importantă criză în 20 de ani, din cauza secetei

ANAF a transmis joi următoarele precizări :

„1. Comunicarea somației de plată reprezintă prima etapă a executării silite.

2. La data de 30.06.2015, Complexul Energetic Oltenia figura în executare silită pentru obligaţii fiscale scadente la data de 25.05.2015. S-a emis somaţia nr. 23, comunicată societăţii la data de 18.06.2015. Aceasta a fost achitată până la data de 17.08.2015.

3. Prin urmare, datele prezentate pe site-ul ANAF sunt corecte, pe site fiind specificat faptul că se publică Lista contribuabililor mari care înregistrează obligații restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015.

4. De asemenea, subliniem faptul că ANAF a mai emis către CE Oltenia un număr de 4 somații în intervalul 15.07.2015 – 06.10.2015, pentru obligații fiscale restante, pe care societatea le-a achitat până pe 20.10.2015.

5. În prezent, Societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai figurează cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidat”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF.

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Obiectele aflate în orice gospodărie care atrag păianjenii. Se înmulțesc la începutul toamnei
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Anunțul devastator făcut de Adrian Alexandrov: Știe!
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Ai planuri pentru azi și mâine? Vremea îți strică zilele!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Filmul care l-a scos din minți pe Ceaușescu. „Un zbir și un prost”
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care stau la casă. La ce distanță trebuie pus coșul de fum față de casa vecinului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Bella Nilsson, supranumită „Regina gunoiului”, judecată în Suedia pentru infracțiuni ecologice
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...