Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, 58 de percheziţii au avut loc, joi, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind vizate 151 de persoane suspectate că furau produse petroliere din conducte ale OMP Petrom, între acestea fiind 5 poliţişti subofiţeri, la Secţia de Poliţie Rurală Bascov, aceştia nefiind printre cei reţinuţi joi seară, transmite Mediafax.
La domiciliile suspecţilor din localitatea argeşeană Merişani au fost găsite instalaţii artizanale cu care aceştia sustrăgeau din conducta magistrală şi cantităţi însemnate combustibil, care au fost confiscate.
La ora transmiterii acestei ştiri, audierile suspecţilor de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş continuă, iar cei 14 reţinuţi au fost conduşi sub escortă în arestul IPJ Argeş, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Argeş, membrii grupării vizate de percheziţiile care au loc, joi dimineaţă, în judeţele Argeş şi Vâlcea, au sustras, timp de opt luni, cantităţi importante de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din localităţile Merişani şi Drăganu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Argeş, agent Mădălina Bălănescu, în acest dosar au loc 58 de percheziţii la 151 de persoane învinuite pentru furt calificat, luare şi dare de mită, favorizarea infractorului şi tăinuire, fiind vorba despre un grup infracţional care era supravegheat de Poliţie şi DGA.
„Între suspecţi sunt şi cinci agenţi de poliţie de la IPJ Argeş, acuzaţi de fapte de corupţie. În urma anchetei s-a stabilit că în perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupului au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merişani şi Drăganu importante cantităţi de produse petroliere pe care le-au valorificat în judeţele Argeş, Vâlcea şi Damboviţa. Prejudiciul este de un milion de lei”, afirma purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.
La descinderi au participat şase procurori, însoţiţi de 300 de poliţişti şi 100 de jandarmi, operaţiunea fiind realizată cu ajutorul structurilor DGA şi DGIPI, care au monitorizat reţeaua timp de un an.
Potrivit anchetatorilor, cei cinci poliţişti vizaţi în acest caz sunt suspectaţi că tăinuiau furturile, primind în schimb sume de bani.