Cea mai RECE DIMINEAŢĂ din această toamnă. Vezi ce temperaturi s-au înregistrat la munte

Mercurul termometrelor a coborât, miercuri dimineața, la Miercurea Ciuc, până la minus 8 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din țară înregistrată în această toamnă, în zonele locuite.
Filip Stan
28 oct. 2015, 06:57
Cea mai RECE DIMINEAŢĂ din această toamnă. Vezi ce temperaturi s-au înregistrat la munte

Meteorologul de serviciu Adrian Pașol, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, a declarat că valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat datorită fenomenului de inversiune termică, în condițiile în care la stațiile de munte, pe creste, a fost mai cald decât în Harghita. Potrivit sursei citate, la Vârfu Omu s-au înregistrat minus 3 grade Celsius, iar la Bâlea Lac s-a consemnat minus un grad Celsius.

Și în celelalte localități harghitene s-au înregistrat temperaturi negative. La Toplița și Joseni au fost minus 6 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat minus 3 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc mercurul termometrelor a arătat minus 1 grad Celsius.

Potrivit România TV, temperaturile înregistrate, miercuri dimineaţa, în unele localităţi din România sunt temperaturi mai coborâte decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în această perioadă a anului.

Temperaturi în apropierea pragului de îngheţ şi sub acest prag s-au înregistrat în zona Maramureşului, a Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei.

În Capitală, în partea de Nord au fost -2 grade.

Meteorologul Adrian Pașol a mai spus că în următoarele două zile vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil, iar noaptea temperaturile vor fi scăzute.

Este pentru a doua oară în această lună când la Miercurea Ciuc se înregistrează cea mai scăzută temperatură din țară, după ce în data de 23 octombrie mercurul termometrelor a arătat minus 5,1 grade Celsius.

Minima absolută a lunii octombrie, în Harghita, a fost de minus 13,5 grade Celsius și s-a înregistrat în anul 1988, tot la Miercurea Ciuc, iar maxima a fost de 30,6 grade Celsius și s-a consemnat în 1955.

HARTA TEMPERATURILOR la ORA 8.00

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, un cod galben de ceaţă în mai multe zone din ţară.

COD GALBEN. Între orele 07:55 şi 11:00 pe arii restrânse în judetul Covasna, inclusiv drumurile naţionale şi europene, local în judetul Alba, inclusiv drumurile naţionale, europene şi autostrada, pe arii restrânse în judetul Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene, se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Între orele 07:00 şi 10:00 în judeţul Cluj, local în zonele joase inclusiv municipiile Cluj Napoca, Dej şi drumurile naţionale şi europene, se va semnala ceaţă ce determina vizibilitate scăzută local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Între orele 07:00 şi 10:00 local în sudul judeţelor Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, se va semnala ceaţă cu vizibilitate scăzută sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Citeşte şi PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în ultima săptămână din octombrie

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'