Studiul a fost Thomas Crowther, cercetător al Institutului Ecologic din Olanda, a vrut să vadă dacă de un prieten ce avea ca scop plantarea a 1 bilion de copaci, ca acţiune de combatere a încălzirii globale, va avea vreun impact, potrivit The Tree Hugger.
Citeşte şi Densitatea copacilor de la marginea străzilor influenţează sănătatea fizică şi psihică
Din dorinţa de a obţine cifre cât mai exacte, Thomas Crowther s-a concentrat pe studiile întreprinse la sol, cercetând, situaţia departamentelor forestiere din întreaga lume. Dupa ce a evaluat circa 400.000 de parcele de pădure, timp de 2 ani, el a reuşit sa dea un raspuns foarte apropiat de realitate. Conform studiului acestora, cea mai mare densitate forestiera se gaseşte în Rusia, Scandinavia şi America de Nord, aceste regiuni însumând 24% din totalul de 3,4 trilioane de copaci din întreaga lume.
Deşi 3 trilioane de copaci este un numar aparent mare, Thomas Crowther consideră ca nu exista o justificare pentru continuarea defrişărilor ce au loc în intreaga lume, mai ales că în urmă cu 12.000 de ani existau de două ori mai mulţi copaci decât există în prezent. Astfel, în fiecare an pierdem 15 bilioane de copaci în urma defrişărilor, susţine cercetătorul, în cadrul acţiunii organizate pentru combaterea încălzirii globale, cifra de copaci ce urmează să fie plantată trebuie să fie ridicată de la 1 bilion la 1 trilion.
Citeşte şi Evoluţia umană. Cel mai vechi fragment de „mână modernă” ar avea 1.8 milioane de ani FOTO