Traian Băsescu: Gabriel Oprea trebuia să DEMISIONEZE. Sunt convins că a exagerat, e stilul lui

Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, că vicepremierul Gabriel Oprea ar fi trebuit să demisioneze după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină. Fostul şef al statului a arătat că, în zece ani cât a fost președinte, nu a beneficiat de motocicletă în fața coloanei oficiale.
Ionela Marcu
28 oct. 2015, 20:36
Traian Băsescu: Gabriel Oprea trebuia să DEMISIONEZE. Sunt convins că a exagerat, e stilul lui

Traian Băsescu a declarat că, dacă Klaus Iohannis ar fi cerut traseul vicepremierului Gabriel Oprea în seara în care a murit polițistul Gingină, cu siguranță că l-ar fi primit.

„Sunt convins că i s-ar pune la dispoziție. Cred că ar fi fost simplu să întrebe”, a spus Băsescu, la un post de televiziune.

„Eu am beneficiat de același tip de coloană de care beneficiază președintele Iohannis. Nu mi s-a întâmplat niciodată să văd motocicleta în faţa coloanei, tocmai din motive de siguranță. Motocicletele de protocol sunt când mergi într-o vizită de stat„, a explicat fostul șef de stat. Totodată el a precizat că mașina în care se află demnitarul nu are voie să oprească, dacă nu primește ordin.

CITEŞTE ŞI Gabriel Oprea, AUDIAT la Parchet în dosarul morţii poliţistului: „Nu am încălcat legea” VIDEO

Băsescu a mai spus că vicepremierul ar fi trebuit să demisioneze, deoarece în aceste condiții ancheta nu se desfășoară în mod corect.

Oprea trebuia să demisioneze din 2 motive: s-a utilizat motocicleta în condiții de ploaie, pe temperatura de 10 grade. Vicepremierul a acceptat ca in condiții meteo nefavorabile un motociclist să îi deschidă drumul, motociclist care a murit. Și ca ancheta să se desfășoare corect, trebuia să demisioneze. Onoarea de care face atâta caz trebuia să îl facă să își dea demisia”, a precizat Băsescu.

Băsescu a mai spus că nu vrea să facă „jocuri politice” dar, referitor la numărul mare de deplasări cu coloană oficială ale lui Oprea, este convins că acesta a exagerat şi a folosit serviciile poliţiei şi în scopuri personale, pentru a merge la restaurant sau la nunţi. „Aici sunt convins că a exagerat Oprea, e stilul lui… probabil şi la restaurant şi la nunţi s-a dus cu coloană oficială”, a comentat el.

Întrebat de ce i-a acordat două stele de general lui Gabriel Oprea, fostul preşedinte a mai spus că „generalii în rezervă se avansează mult mai uşor, la propunerea consilierului pentru securitate naţională sau a ministerelor”. ” „El este în rezervă, este doar onorific, nu ia bani în plus nici acum nici la pensie..(..) Da, îi plac titlurile astea, s-a făcut şi doctor”, a mai comentat Băsescu.

El a mai spus că ordonanţa care permite liderilor de partide să beneficieze de paza SPP este o „nebunie” şi „trebuie zburată”. „Coloanele astea costă, dacă securitatea acestor demnitari nu justifică, asta e..”, a comentat el, acuzându-l pe preşedintele Klaus Iohannis că a vrut să-i dea Alinei Gorghiu pază SPP, iar premierul Victor Ponta a vrut să-i facă „un cadou” lui Liviu Dragnea.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!