Udrea poate fi reţinută: „Pentru a conştientiza ABUZUL, ar fi BINEVENIT să port iar CĂTUŞE”

Fosta şefă PMP Elena Udrea poate fi chemată în orice moment la DNA pentru a fi audiată şi reţinută după ce avizul Parlamentului privind reţinerea ei a fost publicat în Monitorul Oficial.
Iulian Tudor
29 oct. 2015, 11:16
Udrea poate fi reţinută:

Avizele referitoare la hotărârile Parlamentului privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii, dar și respingerea arestării preventive în cazul fostului ministru Elena Udrea, au fost publicate joi în Monitorul Oficial, urmând ca aceasta să fie citată pentru a se prezenta la DNA.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, despre votul în cazul Elenei Udrea: Nu a fost o CONFUZIE. Majorităţii i s-a părut prea mult

Elena Udrea a declarat joi că dacă procurorii vor decide reținerea sa, acest lucru va fi o dovadă că este vorba despre un abuz care are și o componentă mediatică.

„Aștept să se îndeplinească procedurile și, cu siguranță, că o să fiu citată. (…) Acest război pe care îl port de opt luni are și forme care țintesc o bună imagine a celor care instrumentează cauzele împotriva mea. Este clar că componenta mediatică este importantă pentru ei. Deci, având în vedere că sunt foarte preocupați de imagine, mă aștept ca procurorii să gândească pasul următor tot din perspectiva imaginii. Pentru a conștientiza abuzul din cazul meu, cred că ar fi binevenit să fiu reținută și să port din nou cătușe. Mă aștept ca, pe măsură ce acțiunile procurorilor vor deveni transparente în intenția lor de a o înfunda pe Elena Udrea, oamenii să perceapă abuzul. Dacă atunci când voi ajunge să dau declarații în fața procurorilor, vor decide să mă rețină, eu zic că este încă un abuz care are și o componentă mediatică”, a declarat Elena Udrea la B1 tv.

„Cred că acum este o luptă pur și simplu să mă reducă la tăcere. Sunt foarte puțini cei care au curaj să vorbească. (…) Oamenii aceștia sunt cei care zece ani de zile au stat de aceeași parte a baricadei cu mine. Măcar din acest punct de vedere, oamenii au încredere că ceea ce spun are la bază o realitate pe care o cunosc din experiență proprie. De aceea această acțiune continuă, abuzivă, a procurorilor, de a mă determina într-un fel să tac. Temerea nu este că aș putea să vorbesc despre alți lideri politici. Nu. Problema este să nu spun despre sistem și despre cei care doresc, prin forța cătușelor, să ia puterea din mâna parlamentarilor și a clasei politice”, a mai declarat fostul ministru.

Plenul Camerei Deputaţilor a admis, miercuri, cererea privind reţinerea şi a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.  Încuviinţarea reţinerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 123 de voturi „pentru” şi 119 „împotrivă”. 

Deputaţii au respins încuviinţarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi „pentru” şi 105 „împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi – majoritatea deputaţilor prezenţi. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.  Anterior, plenul Camerei Deputaţilor aprobase cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi „pentru” şi 106 „împotrivă”, scrie Agerpres.

Citeşte şi: DNA a primit avizele Parlamentului în cazul Elenei Udrea: Nu m-au invitat încă la audieri

Cererile DNA au fost făcute în cazul unui nou dosar privind perioade când Elena Udrea era ministru, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

 

DailyBusiness
ANM anunță brumă, ceață și temperaturi deosebit de mici. VA NINGE!
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Capital.ro
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Oferta momentului în România! iPhone cu 0 lei avans
Adevarul
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
O tânără în vârstă de 27 de ani a murit la birou. Femeia a leșinat o dată, însă ar fi fost ignorată de superiori. Care este cauza decesului
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...
substantial.ro
Iranul, acuzat de un val de comploturi de asasinat și răpire în Occident
MediaFlux
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău