„Nu autorizăm astfel de localuri pentru că nu este în competența noastră. Tot ceea ce înseamnă aviz de funcționare a unor astfel de societăți se emite de către primăriile de sector. PMB, prin Direcția de Poliție Locală și Control, are dreptul de a verifica modul de autorizații de construcții. Desigur că și aceste localuri”, a susținut Ștefănel.
Întrebat dacă poate verifica ce controale s-au făcut până acum, în condițiile în care Poliția locală a constatat că acelui club îi lipsea numai un telefon fix, Ștefănel a răspuns că poate verifica acest lucru, dar dacă se constată contrariul, atunci Primăria Sectorului 4 trebuie să dea răspunsuri în această direcție.
„Pot dispune efectuarea unui control, dacă Direcția mea de Poliție locală a efectuat acel control.
Altfel, comunicatul ar trebui să fie dat de către Primăria Sectorului 4, ce anume s-a constatat în urma controlului pe care l-au desfășurat și ce sancțiuni s-au aplicat, dacă s-au aplicat”, a susținut edilul Capitalei.
Întrebat cum comentează faptul că acest club a funcționat fără autorizație de la pompieri, Ștefănel Dan Marin a spus că, dacă este așa, „cei responsabili ar trebui să răspundă foarte serios în fața legii”.
În context, el a menționat că a luat legătura cu directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a fost ‘dislocată, urgent, toată partea de medicamente, de ustensile de care au avut nevoie răniții, în urma solicitărilor venite de la spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății’.
Guvernul a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.