Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, PRIMELE declaraţii: România este şi va rămâne un factor de stabilitate

Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar de preşedintele Klaus Iohannis, a făcut primele declaraţii de presă la Palatul Victoria. Aceasta a declarat că îşi doreşte sprijinul tuturor partidelor politice, cu care îşi doreşte să aibă o comunicare constructivă. De asemenea, Cîmpeanu i-a asigurat pe cetăţeni că "România va rămâne un factor de stabilitate".
Iulian Tudor
05 nov. 2015, 10:52
Premierul interimar Sorin Cîmpeanu, PRIMELE declaraţii: România este şi va rămâne un factor de stabilitate

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, în săptămânile care urmează Guvernul va gestiona problemele curente și va acorda o deosebită atenție întocmirii proiectului legii bugetului. De asemenea, oficialul a spus că a discutat cu liderii partidelor parlamentare și că este deschis la dialog.

Doresc sa apreciez increderea deosebita acordată, incredere care ma onoreaza. Dincolo de incredere exista o responsabilitate foarte mare, chiar daca mandatul este limitat in timp de catre prevederile Constitutiei, de catre realitati, de catre multi factori.

In aceasta perioada, Guvernul va gestiona toate problemele curente intr-un spirit de total echilibru, fara a avea posibilitatea emiterii unor Ordonante de Urgenta sau proiecte de lege. Nu inseamna ca nu vom acorda toata atentia intocmirii proiectului Legii bugetului, de care depinde modul de derulare a investitiilor, plata salariilor, a pensiilor si nu numai”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că a discutat cu liderii partidelor politice al căror sprijin și-l dorește.

„Am discutat cu liderii partidelor politice si imi doresc sprijinul partidelor politice parlamentare pentru a putea duce la indeplinire misiunea, pe care o consider dificila, asigurandu-i de disponibilitatea de dialog.

Romania este si va ramane un factor de stabilitate. Pentru mediul economic, mesajul meu este sa ne concentram eforturile pentru asigurarea unui echilibru cat pronuntat pentru a nu genera pierderi de increderea.

Imi exprim speranta si convingerea ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand„, a spus Sorin Cîmpeanu.

Oficialul i-a asigurat pe jurnalişti de maxima sa disponibilitate de comunciare.

Joi, Sorin Cîmpeanu a anunţat că va convoca o intalnire informala cu toti membrii Guvernului, urmand ca de saptamana viitoare sa se intre intr-un ritm normal, cu sedinte de guvern, planificate in fiecare miercuri de la ora 12.00.

––––––––––––––––––––––––––––––

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu„, a declarat Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI: Daniel Constantin: Sorin Cîmpeanu, o propunere excelentă ca premier interimar

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

Victor Ponta le-a mulţumit miniştrilor şi a precizat că, având în vedere expertiza lor, speră să îşi continue activitatea. Ponta a reafirmat că demisia sa este urmare a faptului că nu a dorit să se opună oamenilor care au ieşit în stradă. ” Eu cu adversarii politici mă lupt, cu oamenii nu mă lupt. Este cazul să-i lăsăm pe alţii mai buni„, a mai spus Ponta, în utlima şedinţă a Cabinetului său, adăugând că a dorit evitarea unor tensiuni sociale.

Cine este Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, propus de PC la Ministerul Educaţiei, este rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.

Sorin Cîmpeanu are 46 de ani şi se află la conducerea Universităţii Agronomice din martie 2012. Tot din 2012 este şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, potrivit Mediafax.

În 1986 a absolvit Colegiul Naţional Sf. Sava, iar în 1991 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, în 2000 obţinând doctoratul. După absolvirea facultăţii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare.

În perioada 2000-2003 a fost expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai târziu expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico – social (APART). A fost director Irrifrance Roumanie între 2005 şi 2008, vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în cercetare – Biotehnol. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Cîmpeanu este vicepreşedinte al Comitetului Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Anunț despre autostrada așteptată de toți românii. Impactul colosal al proiectului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
E zi de doliu în România. Ne-a părăsit un mare nume al țării. Memoria sa va rămâne vie veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii