Explozie la o fabrică din Braşov. Şase răniţi, în stare gravă la spital. Posibile cauze ale tragediei VIDEO

O explozie a avut loc, joi seara, la o fabrică de pâine de lângă Stadionul Tineretului din Braşov. În clădire se aflau 10 persoane la momentul deflagraţiei, dintre care patru au ieşit pe picioarele lor în urma exploziei, iar cinci persoane au fost rănite şi transportate la spital. O persoană care rămăsese prinsă sub dărâmături a fost scoasă după mai bine de două ore de la explozie şi transportată la spital în stare critică.
Romania TV
05 nov. 2015, 17:56
Explozie la o fabrică din Braşov. Şase răniţi, în stare gravă la spital. Posibile cauze ale tragediei VIDEO

O explozie puternică a avut loc joi seară la o fabrică de pâine din apropierea Stadionului Tinerelui din Braşov, informează România TV. Pe stadion se disputa meciul FC Braşov – CSM Rm. Vâlcea, din Liga a II-a. Fanii s-au speriat, dar nu au părăsit arena.

Societatea care deţine moara la care a avut loc explozia a dat publicităţii un comunicat în care a precizat că încă nu sunt cunoscute cauzele exploziei şi ale incendiului ce a urmat. „Din primele informatii, este vorba despre o explozie in zona silozului de faina. La momentul exploziei, in moara se aflau cei 10 muncitori din schimbul doi. Sase persoane au fost ranite in urma exploziei si au fost transportate de urgenta la Spitalul Judetean Brasov. Medicii au anuntat ca toti pacientii sunt stabilizati, trei fiind la terapie intensiva si trei avand rani usoare”, se arată în comunicatul societăţii Şapte Spice.

Pana cand va fi stabilita cauza exacta a exploziei, conducerea societatii a decis oprirea functionarii celorlalte mori. „Conducerea companiei analizeaza in acest moment doua cauze posibile: o defectiune tehnica sau nerespectarea normelor de protectia muncii si folosirea de foc deschis in zona periculoasa”, se precizează în comunicat.

UPDATE 22.15 Victima aflată sub dărâmături a fost scoasă din buncăr. Aceasta nu a suferit arsuri pe corp, dar este în stare critică şi a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Autorităţile au anulat Codul Roşu de alertă odată cu încheierea operaţiunilor de salvare a victimelor.

UPDATE 21.504 victime au arsuri pe 10% din suprafaţa corpului şi un alt pacient are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Aceste victime sunt la spital„, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, potrivit brasovultau.ro.

Muncitorul blocat sub dărâmături este blocat într-un buncăr, dar este conştient şi comunică acum cu salvatorii, potrivit șefului ISU Brașov, col. Stelian Rechițean.

UPDATE 21.30 Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat joi seara că mai există o persoană în incinta fabricii de pâine în care a avut loc o explozie.

„Au fost un număr de zece persoane, patru au ieșit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital și mai este o persoană care este în incintă și care va fi extrasă, scoasă de sub dărâmăturile din depozit”, a spus primarul, la Antena 3.

El a adăugat că locuințele din zonă nu au fost afectate de incendiu, dar că pe stradă sunt cioburi de la geamurile sparte în urma exploziei. În ce privește cauzele exploziei, el a apreciat că acestea ar putea fi acumularea anumitor pulberi de la făină și ventilația necorespunzătoare.

„Se pare că e din cauza pulberii de făină care s-a acumulat, din cauza faptului că ventilația nu a fost cea care trebuia, la parametrii normali. Din cauza acestor pulberi care intră și în contact cu haine sau cu echipament se produc scântei și, de aici, explozia care s-a produs”, a mai spus Scripcaru.

În fabrică se aflau mai multe persoane în momentul exploziei. Din primele informaţii cinci oameni au fost răniţi şi au fost transportaţi deja la Spitalul Clinic Judeţea de Urgenţă, după ce au primit îngrijiri la faţa locului. Aceştia erau în stare gravă, dar stabilă, unul dintre ei fiind intubat. Presa locală a anunţat, pe surse, că o persoană ar fi murit, dar informaţia nu a fost confirmată oficial. La faţa locului se află şi prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: „Există suspiciuni că 10 persoane sunt prinse sub dărâmături. A fost activat planul roşu în judeţele vecine, în Covasna, Mures si este posibl sa mobilizam si din Prahova spre Brasov. A fost o explozie serioasă, situaţia este foarte gravă. Pompierii încă lucrează, s-a activat centrul de comandă de la Minister. Avem trei elicoptere pregătite pentru a prelua răniţii, două la Bucureşti, unul la Mureş. Planul roşu de intervenţie în forţă a fost activat. În mod normal ar trebui ca gazele să fi fost deja oprite. La Braşov există o secţie de Chirurgie Plastică şi se poate ocupa de arşi dacă este cazul”.

Momentul exploziei a fost surprins de camerele de luat vederi ale televiziunilor care transmiteau partida de pe Stadionul Tineretului.

 

Martorii spun că în zonă este foarte mult fum. Mai multe echipaje ISU Brașov şi ambulanţe au fost trimise la fața locului. Un corp al clădirii, în care se aflau moara, cuptorul şi laboratorul fabricii, s-a prăbuşit, informează România TV.


De la Covasna au fost mobilizate echipaje SMURD si o masina de descarcerare grea, dar şi echipaje de medici de la Târgu Mureş, a precizat Raed Arafat.

La faşa locului se află 12 autospeciale SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi 3 autocisterne cu apă. La ora 20.40 flăcările au fost stinse, iar incendiul era sub control.

Incendiul de la Braşov vine la o săptămână după tragedia din Club Colectiv din Bucureşti. Un incendiu izbucnit din cauza unor efecte pirotehnice folosite într-un concert, care au aprins buretele fonoizolant din club, s-a soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea altor 180. În prezent 130 de răniţi sunt încă în spitale, din care 83 în stare critică şi gravă.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'