„O parere.
De ce tragedia din Colectiv NU ne va face mai buni? Sau nu pe toti. Cred ca cel putin 50% dintre tinerii prezenti in strada, in cel mult 5 ani, vor pleca afara. Dezamagiti. Da, intr-adevar, a fost surprinzatoare iesirea din amorteala. Da, probabil drama a zgaltait intreaga suflare a Romaniei. Da, unii au dat inapoi si s-au gandit, poate, ca moartea e uneori uimitor mai aproape decat profitul. Da, retelele sociale au coagulat oamenii vii. Pro si contra. Ca sa urasti, trebuie sa traiesti.
Dar.
Iesirea majoritatii din zona de confort e (aproape) imposibila. Fiecare se intoarce incet la micile lui aranjamente de viata. Cei care depasesc coloanele la semafor , se intorc la ”victoriile”lor personale, atat de mici. Cei care dau foc la gramezile de frunze langa soselele nationale inecate de fum, isi vad acefalic de treaba. Carutele nesemnalizate trec nestingherite pe langa radarele ascunse hoteste in boscheti. Cocalari cu limuzine parcheaza iar pe locurile (lor) de handicapat. Barbati in putere sparg seminte pe ulite toata ziua. Femei nefericite se intorc la telenovelele lor fericite. Batrani nemultumiti il regreta iar pe Ceausescu, dar nu si foamea, frigul, intunericul si pe securisti. Galeriile se vor intoarce la miuta romaneasca fara miza si plina de parnaiasi.
Politicienii pregatesc galetile electorale pentru analfabetii care ne vor alege conducatorii. Elevii vor astepta si anul viitor manualele de la licitatii masluite. Autostrazile se var darama mereu si pe hartie si pe teren. Si rudele bolnavilor vor cara iar pampersi si lenjerie in spitalele gratuite. In concluzie, oameni buni, degeaba Miorita noastra laie ne-a aratat mizeria de sub covor, daca poporul se intoarce nepasator la fluierasul lui de fag, sa fluiere a paguba. Paradoxal, partea buna e ca noua dezamagire le ofera multor tineri o viata mult mai buna. Afara„, a comentat Mișu Găinușă.