În total, procurorii DIICOT au efectuat 43 de percheziții într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 500.000 de euro. Sunt vizați administratorii afacerilor, care sunt acuzați că ar fi constituit un grup infracțional organizat, încă din 2006, când au achiziționat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune.
Coordonatorii grupului vizat în ancheta ar fi Tudor – Mihai Constantinescu, proprietarul Chocolat, cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL.
Percheziţiile au avut loc la toate punctele de lucru ale societăţilor Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, Restaurante Tratoria Il Calcio SRL, Twins Downtown SRL, Twins Cafe SRL, Le Club Herăstrău SRL, Rubicon Floreasca SRL, care deţin localurile Chocolat, Tratoria Il Calcio, Fratelli, Le club etc.
Citeşte şi: Percheziţii în Gorj, la persoane bănuite de infracţiuni economice şi corupţie
Procurorii au emis 112 de mandate de aducere la DIICOT.
În anul 2006, suspecţii au achiziţionat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la S.C. SOLUTIONS CENTER S.R.L. societate din Constanța. Acest program de contabilitate constă în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori: unul reflectă realitatea economică şi financiară a contribuabilului la care accesul este restricţionat; unul falsificat în care sunt înregistrate date şi operaţiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi.
Programul este accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate.
De asemenea a mai rezultat caartizanii programului informatic de contabilitate, au comercializat și pus la dispozitie acest program, cu buna-știință și altor societăţi comerciale din piață, în aceleași scop al fraudării bugetului de stat.