Schimbă-ți poziția de somn
Atenție la dormitul pe spate: este cea mai rea poziție pentru toată lumea care sforăie. În schimb, schimbă poziția pe o parte şi pune mai puțină presiune pe gât si pe limbă.
Pornește umidificatorul
Sezonul alergiilor – este una din principalele cauze ale sforăitului. Pornind umidificatorul noaptea reuşeşti să diminuezi sforăitul sau să reduci nivelul de zgomot, care îi deranjează pe toţi cei din casă.
Citeşte şi: ATENŢIE! Întreruperea somnului este mai periculoasă decât lipsa lui
Sari peste paharul cu vin de la miezul nopți
Un pahar cu vin roșu înainte de culcare poate să îţi provoace un sforăit care să trezească tot cartierul. Dacă ştii că sforăi destul de des în somn, ţine cont de faptul că doar câteva guri de alcool înainte de culcare ar putea să îţi relaxeze mușchii gâtului, intensificând astfel sforăitul.
Fă un duș înainte de culcare
Poate că preferi să faci duş dimineaţa, dar este de precizat faptul că sforăitul este cauzat de cele mai multe ori de blocarea căilor nazale, iar un duș fierbinte înainte de culcare ar fi de ajuns pentru a le deschide, lucru ce te va ajuta să poți dormi mai bine.
Citeşte şi: Patru poziţii de somn în timpul sarcinii. Care este cea mai bună?
Încearcă plasturii nazali pentru a contracara congestia nazală
Dacă congestia nazală este o problemă, această tehnică te poate ajuta considerabil. Plasturii, care nu sunt deloc scumpi, te pot ajuta să îți deschizi căile nazale.
Scutură-ți pernele si scoate-le pe balcon la aerisit
Particulele de praf îţi dau mari bătăi de cap în timpul somnului şi tot ele poţi să îţi provoace sforăitul (aceste particule lasă în urmă enzime la care noi suntem alergici, lucru ce ne înfundă căile nazale). Care este partea cea mai rea? Particulele de praf caută adăpost în perna ta. Scutură-ți perna cu totul (nu doar fețele sale) o dată la câteva săptămâni.
Poartă o protecție pentru gură
Sigur că acest dizpozitiv anti-sforăit nu este cel mai sexy accesoriu pe care să îl porți în pat. Totuşi, acesta îți deschide căile respiratorii prin alinierea maxilarului inferior, ducând în timp la un sforăit redus și un somn liniștit.