„Un alt element şi insist să nu o consideraţi ordinea preocupărilor se referă la legislaţia salarizării şi pensiilor. Va fi una din preocupări să analizez şi să găsesc soluţii care să asigure un echilibru echitabil. Ca specialist am observat că s-a trecut de la o reducere drastică a salariilor şi pensiilor la procesul, nu aş spune majorare, cât de recuperare a acestor reduceri salariale şi, sigur, în al doilea rând s-au gândit soluţii de majorare. Există categorii profesionale care au reuşit să-şi reglementeze o salarizarea care să le permită un alt statut, în comparaţie cu alte categorii profesionale care solicită majorări de salarii pentru a putea să beneficieze de acelaşi nivel de trai. Am să am în vedere şi îmi voi”, a precizat ministrul propus al Muncii.
Claudia Costea a declarat că până în 15 decembruie va veni cu un set concret de măsuri.
„Datorită mandatului de tranziţie care urmează să ne învestiţi, chiar dacă sunt conştientă că aşteptările dvs. şi ale populaţiei sunt imense, nu pot să îmi asum împreună cu colegii mei o angajare pe toată reforma societăţii româneşti. Însă, consider că îmi pot asuma un set de măsuri concrete, limitate ca număr şi care să asigure cadrul necesar şi organizatoric, neutru din punct de vedere politic, pe care mă angajez să vi-l prezint până la 15 decembrie după ce o să-mi permiteţi să preiau Ministerul, în măsura în care îmi veţi da votul de încredere, să stau de vorbă cu conducerea acestuia”, a declarat ministrul propus al Muncii, Claudia Costea.
Citeşte şi: Plumb: Nu există niciun TEMEI pentru ca majorarea pensiilor să nu se facă. Ce spune despre LEGEA SALARIZĂRII
Ministrul interimar Rovana Plumb a declarat miercurea trecută, la România TV, că majorarea pensiilor cu 5% este prevăzută în legea bugetului pentru 2016. Aceasta a afirmat că nu există „niciun fundament, temei, justificare pentru ca această majorare să nu se facă” o dată cu configurarea noii guvernări. În plus, Rovana Plumb a adăugat, referitor la legea salarizării că „nu mai poate merge cu ea în Parlament pentru că face parte dintr-un Guvern interimar”, însă aceasta va fi lăsată pe masa noului Cabinet.
Claudia Moarcăş Costea este, din octombrie 2012, profesor universitar la Facultatea de Drept, in domeniile Dreptul muncii, Dreptul securităţii sociale si Drept social european.
Claudia Moarcas Costea a fost intre 2001-2002 Avocatului Poporului, iar 2001, secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Externe. A fost sefa de promotie la facultatea de Drept si este doctor in drept. Potrivit CV-ului ea a activat anterior tot in cadrul unitatii de invatamant superior din 1991, fiind pe rand, preparator, asistent, lector si conferentiar universitar.
In CV, Claudia Moarcas Costea mentioneaza ca a fost, in 1998 si 2014, profesor invitat la celebra universitate Sorbona. Intre 2002 si 2008 a fost consultant Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale din cadrul ONU.
In martie anul acesta a fost preintre cele trei nominalizari in urma interviurilor sustinute la Ministerul Justitiei, pentru functia de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.