„Guvernul Cioloș s-a născut din voința oamenilor care au ieșit în stradă. “Strada” le-a spus PSD și PNL să plece acasă. Oamenii nu le mai vor. Oamenii au spus „PSD și PNL aceeași mizerie”. Așa a căzut Guvernul Ponta și numai din acest motiv există astăzi Guvernul Cioloș. De aceea, Guvernul Cioloș are cel mai important mandat popular pe care l-a avut vreodată un Guvern. Dar și cea mai mare răspundere în fața oamenilor, nu a partidelor și parlamentarilor, cărora oamenii le-au spus “NU”. Guvernul Cioloș trebuie să răspundă cerințelor „străzii”. Orice compromis cu partidele mari, cu clasa politică despre care oamenii au strigat în Piață că nu o mai vor, înseamnă să fii împotriva dorinței oamenilor și să nu îți îndeplinești mandatul popular”, arată Macovei într-un comunicat de presă.
Citeşte şi: CEREMONIE la Cotroceni. Guvernul Cioloş depune jurământul la ora 19.00
„Guvernul Cioloș nu ar fi trebuit să facă niciun compromis în alcătuirea lui. Și orice compromis pe care îl va face cu Parlamentul de acum înainte îl va arunca în uitare și dezamăgire. Guvernul Cioloș are doar varianta să învingă actuala clasă politică mincinoasă și coruptă”, mai spune Monica Macovei.
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României va avea loc marţi, ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.
Înainte de ceremonie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat două decrete care îi vizează pe doi dintre noii miniştri.
Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu: Nu am încredere în acest Guvern, domnul Cioloş s-a purtat ca un cârpaci
Astfel, şeful statului a semnat Decretul privind rechemarea lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Motoc este noul ministru al Apărării.
Totodată, printr-un al doilea decret, Iohannis l-a eliberat din funcţia de Consilier Prezidenţial pe Lazăr Comănescu, care va fi ministru de Externe.
Guvernul Cioloş a primit marţi votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi două voturi anulate.