Cioloş a cerut în şedinţa de Guvern o reuniune a Comandamentului de iarnă

Premierul Dacian Cioloș a cerut, în cadrul ședinței de joi a Guvernului, organizarea unei reuniuni a Comandamentului de iarnă pentru a fi analizate pregătirile pentru sezonul rece. În plus, Dacian Cioloș va avea lunea viitoare o nouă întâlnire cu membrii Cabinetului, pentru a discuta pe tema bugetului pe 2016.
Iulian Tudor
19 nov. 2015, 21:21
Cioloş a cerut în şedinţa de Guvern o reuniune a Comandamentului de iarnă

„Premierul a invitat pe domnul ministru de interne, Petre Tobă, și pe domnul ministru al transporturilor, Dan Costescu, să facă o scurtă prezentare privind pregătirile de iarnă. Premierul a solicitat organizarea unei reuniuni a Comandamentului de iarnă în vederea analizării în detaliu a stadiului pregătirilor pentru a face față intemperiilor de iarnă”, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Dacian Cioloş vrea adoptarea BUGETULUI cât mai repede. Ce spune de MAJORĂRILE salariale VIDEO

În plus, Dacian Cioloș va conduce un Grup interministerial care va analiza periodic stadiul implementării programelor operaționale finanțate din fonduri europene.

În ședința săptămânală de guvern, prim-ministrul i-a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, „o informare legată de situația absorbției fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum și stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară”.

În acest context, s-a decis organizarea Grupului interministerial condus de premier care a anunțat totodată că „unul din secretarii de stat din minister va avea ca atribuții simplificarea administrativă și relațiile cu beneficiarii”.

„Responsabilitatea acestuia va fi de a se asigura că procedurile privind administrarea fondurilor europene vor integra soluțiile cele mai puțin birocratice, folosind în acest sens și experiența beneficiarilor de fonduri europene care au realizat deja proiecte. S-a decis ca prima întâlnire a acestui grup interministerial să aibă loc în cursul săptămânii viitoare”, anunță Executivul printr-un comunicat de presă.

În cadrul ședinței, s-a anunțat și discutat scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroase autorități de management responsabile de gestiunea fondurilor.

Potrivit sursei citate, premierul Dacian Cioloș a subliniat importanța aplicării „principiului transparenței și profesionalismului în organizarea concursului și în ceea ce privește recrutarea, urmând ca aceasta să se facă doar pe criterii de competență tehnică și managerială și în condiții de transparență”, insistându-se „pe o publicitate cât mai extinsă a posturilor pentru a se asigura participarea unui număr mare de candidați”.

CITEŞTE ŞI Cabinetul Cioloş, prima şedinţă de Guvern: „Am creat un nou minister. Vom trece în revistă urgenţele”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...