Tecău şi Rojer au câştigat Turneul Campionilor 2015, după o finală cu Mergea şi Bopanna

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat Turneul Campionilor la dublu, duminică, la Londra, după ce au învins în finală cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 6-4, 6-3.
Filip Stan
22 nov. 2015, 16:54
Tecău şi Rojer au câştigat Turneul Campionilor 2015, după o finală cu Mergea şi Bopanna

UPDATE. primele declaraţii ale lui Horia Tecău: „Mereu am crezut că putem ajunge aici. Am crezut că putem câştiga acest trofeu. Am făcut paşi mici, am făcut paşi sănătoşi. Vreau să îl felicit pe Florin, am jucat atâtea meciuri împreună, esti foarte talentat. Ar trebui să continuaţi în aceeaşi echipă. Le mulţumesc fanilor, care ne-au susţinut la toate meciurile, dar mai ales familiei. Vă mulţumesc frumos. Un mare mulţumesc fanilor români, care au venit în număr mare azi aici. Este minunat că am avut ocazia să joc în faţa unor asemenea spectatori. Este un mod incredibil să termini anul. Urmează vacanţă şi apoi o luăm de la capăt!”, a declarat Horia Tecău la finalul partidei.

UPDATE: Horia Tecău și Jean Julien Rojer s-au impus duminică în finala de la Turneul Campionilor în fața lui Florin Mergea și Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3. Mergea și Bopanna au pierdut și cel de-al patrulea meci direct dintre cele două echipe în acest an.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi, s-au impus în exact o oră de joc și vor termina anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, fiind cea mai bună pereche a anului.

Cuplul româno-olandez a început meciul cu un break pe serviciul lui Bopanna, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set. Cele două perechi și-au făcut apoi serviciul, dar Tecău și Rojer au încheiat cu 6-4, după 31 de minute, cu un as al românului.

În setul al doilea, Tecău și Rojer au reușit primul break la scorul de 2-2, tot pe serviciul indianului, cei doi încheind conturile tot pe serviciul lui Bopanna. Fiecare pereche a reușit câte 7 ași, dar Mergea și Bopanna au comis patru duble greșeli.

Mergea și Bopanna, care fac pereche doar din luna aprilie, au reușit un sezon remarcabil, au cucerit două titluri, la Mastersul de la Madrid și la Stuttgart, disputând finale la Halle și Casablanca, înainte de cea de la Barclays ATP World Tour Finals.

În schimb, Tecău și Rojer, la al doilea sezon împreună, au obținut titluri la Rotterdam, Wimbledon și Londra, bifând alte două finale, la Nisa și Sydney.

Tecău și Rojer i-au învins pe Mergea și Bopanna pentru a patra oară, toate meciurile având loc în acest an: 6-2, 5-7, 10-8 în optimile de finală ale Mastersului de la Roma, 6-3, 6-7 (7), 6-3 în optimi la Roland Garros și 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 în semifinale la Wimbledon.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor primi pentru acest succes un cec de 423.000 de dolari și 1.500 de puncte ATP, în timp ce învinșii vor fi recompensați cu 229.000 dolari și 800 de puncte.

Tecău a ajuns la 26 de titluri în cariera sa la dublu, dintre care 11 sunt alături de Rojer.


TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Horia Tecău și Jean Julien Rojer, capi de serie nr. 2, sunt noua pereche numărul 1 în clasamentul mondial, după ce i-au învins, sâmbătă, pe frații Bob şi Mike Bryan, favoriţi nr. 1,  în semifinalele Turneului Campionilor, scor 6-4, 6-4, înlocuindu-i la vârful ierarhiei ATP.

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna s-a calificat în finală după ce a trecut în semifinale de cuplul Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia, nr. 3), scor 6-4, 6-2.

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Prin calificarea în ultimul act al competiţiei, fiecare pereche şi-a asigurat câte un cec în valoare de 229.000 de dolari şi 800 de puncte ATP. Meciul Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Florin Mergea / Rohan Bopanna se joacă, duminică, de la ora 17:30, LIVE VIDEO la DIGI SPORT şi ONLINE la RomaniaTV.net.

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. „Meciurile din trecut au fost echilibrate, cred că s-au jucat la câteva mingi. Noi credem în forma bună pe care o avem şi în avem încredere în armele noastre. Cheia meciului va fi să alegem ce armă să folosim la momentul respectiv. Va fi un meci frumos, o partidă la care visa toată lumea. Sincer, nu mai contează cine câştigă”, a spus Florin Mergea, în exclusivitate pentru Digi Sport.

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Tecău şi Mergea au făcut echipă în anul 2002, când au câştigat turneul de la Wimbledon la juniori. Există informaţii că ei ar dori să reia colaborarea în 2016, pentru a se pregăti pentru JO de la Rio de Janeiro, unde vor fi printre marii favoriţi.

TURNEUL CAMPIONILOR 2015. Partida Horia Tecău / Jean Julien Rojer – Florin Mergea / Rohan Bopanna, finala de la TURNEUL CAMPIONILOR 2015, se joacă, duminică, de la ora 17:30, LIVE VIDEO la DIGI SPORT şi ONLINE la RomaniaTV.net.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Românii scapă complet de datorii. Nu mai trebuie să dea niciun ban la bancă
Playtech.ro
Dana Budeanu a arătat TOT! A încins imaginația bărbaților cu această apariție BOMBĂ
DailyBusiness
Alertă în România! ADIO murături în 2024
Adevarul
Operațiunea de la Kursk, șansa ucrainenilor să încercuiască forțele ruse din Donbas. General român: „Cea mai bună apărare e ofensiva”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
SMS -ul care îți încarcă factura. Și conturile sunt în pericol
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Primele detalii despre Ștefan Bănică Jr, după ce s-a spus că este în stare gravă la spital, în urma unui accident de proporții
Cancan.ro
Beni de la Insula Iubirii, „tradus” de iubită! Maria i-a pus capac, s-a combinat cu altă concurentă și... a prins-o cu ALȚII! Insula Dramei Totale continuă!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Adevărul despre accidentul de mașină în care ar fi fost implicat Ștefan Bănică: „Nu știam. Am aflat odată cu voi”. Mesajul transmis de artist în mediul online
Capital.ro
Românii nu-și mai primesc banii înapoi! Mulți simt că au luat țeapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Reporturi Uriașe și Noi Trageri Loto duminică, 11 August
MediaFlux
Marius Budăi anunță când vin pensiile majorate la seniori: „Este acea convenție cu Poșta Română”
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!