După şase ani de la construirea sălii de sport, administraţia unei mici comune din judeţul Cluj, Fizeşu Gherlii, a găsit o întrebuinţare inedită pentru una din cele 146 de săli de sport recepţionate în 2009: sala, în valoare de circa 1 milion de lei, a devenit hambar pentru preotul satului.
„Sala de sport poate fi folosită, doar ne-am jucat noi, tineretul, fotbal şi tenis. Am făcut la primărie un fel de foaie că, dacă se sparge vreun geam sau ceva, rămâne pe noi, plătim noi. Ne-au lăsat vreo două-trei luni şi după aia ne-au luat cheia. Din primăvară e hambar, domnul părinte are acolo strâns grâu, mălai şi ce mai are„, a spus Mircea, un tânăr din localitate, pentru adevarul.ro.
El a adăugat că elevii din sat au rămas foarte puţini şi nu prea foloseau sala de sport, dar „tineretul” îşi doreşte foarte mult să facă mişcare acolo. Evidenţa sălilor de sport construite prin programul Ministerului Dezvoltării Regionale se află la Inspectoratele Judeţene Şcolare (ISJ). „Sala de sport din Fizeşu Gherlii nu este folosită acum de şcoala din sat. Nu ştim ce s-a întâmplat, pentru că primarul este plecat din localitate, iar sala e administrată de Primărie. Doar pe luni vom şti”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Cluj, Andreea Coroian.
„Sala de sport nu se foloseşte pentru că gazul e oprit. În plus, sunt foarte puţini copii la şcoală şi nu are cine s-o folosească, vă daţi seama, s-o încălzeşti şi s-o întreţii costă bani„, a susţinut primarul Ionel Mânecan.
Pentru a afla totuşi cum a ajuns sala de sport din Fizeşu Gherlii hambar pentru preotul din sat, reporterul „Adevărul” a fost la primăria din comună, susţinând că lucrează la o agenţie de turism care vrea să închirieze sala de sport.
„Popa şi-a pus grâul acolo, nu putem închiria„, a declarat primarul.
Un angajat de-al primăriei l-a corectat: „Popa nu are contract, putem oricând să-i cerem să-şi mute grâul de acolo. Şi, în plus, avem o hotărâre de Consiliu Local prin care stabilim un tarif de închiriere la oră„.
„Da, parcă e 30 de lei pe oră. Dar avem o problemă: e închis gazul, nu se poate încălzi. N-am mai făcut contract, pentru că nu s-a folosit. Şcoala n-a semnat contractele de luare în primire a sălii, că n-au bani şi a rămas la noi”, a explicat primarul.