Oraşul Sibiu, reşedinţa de judeţ, este unul dintre oraşele româneşti cu cel mai mare potenţial turistic.
Piaţa Mare, Podul Minciunilor, Piaţa Unirii, Zidurile Cetăţii, Cele Trei Turnuri (Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor şi Turnul Archebuzierilor), Filarmonica de Stat, Casa Calfelor, Muzeul de Istorie Naturală, Palatul Brukenthal, Casa Haller, Turnul Sfatului, Muzeul Farmaciei, Biserica Evanghelică, Muzeul de Istorie, Pasajul Scărilor, Turnul Pielarilor şi Casa cu Cariatide sunt numai câteva dintre locurile de poveste pe care trebuie să le vezi cel puţin o dată în viaţă.
Citeşte şi Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Satu Mare
În fiecare an, începând cu luna noiembrie şi până în ianuarie, oraşul Sibiu găzduieşte Târgul de Crăciun. Brazi împodobiţi, ateliere pentru copii, tarabe nenumărate cu cadouri pentru Crăciun, dar şi spectacole deosebite transformă Sibiul în oraşul lui Moş Crăciun.
O altă atracţie turistică extrem de căutată este drumul Transfăgărăşan, care leagă regiunile Transilvania şi Muntenia, trecând peste falnicii Munţi Făgăraş. Drumul ajunge până la altitudinea de 2000 de metri, acolo unde se află Lacul Bâlea Lac, lac glaciar în apropierea căruia în fiecare iarnă se ridică Hotelul de Gheaţă.
Începând cu luna octombrie şi până în luna iunie accesul către lac se face cu telecabina, drumul fiind închis datorită condiţiilor meteorologice vitrege. Dacă te încumeţi la un traseu de numai 50 de minute, plecând de la Lacul Bâlea poţi ajunge la cascada cu acelaşi nume. Cascada Bâlea este cea mai mare cascadă în trepte din România.
Citeşte şi Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Ialomiţa
Dacă urci pe Transfăgărăşan din oraşul Sibiu către Curtea de Argeş, exact la poalele munţilor, în localitatea Avrig, poţi vizita Palatul de vară Brukenthal, construit în anul 1771 în stil baroc.
Întrucât palatul a fost recondiţionat, aici poţi servi prânzul sau poţi chiar să înnoptezi. Tot în Avrig ai ocazia să vizitezi şi Casa memorială „Gheorghe Lazăr”, casa în care fondatorul învăţământului în limba română s-a născut şi a murit.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.