Explozie pe DN6: Două TIR-uri s-au ciocnit frontal. Un şofer a murit carbonizat VIDEO

Un accident grav a avut loc, marţi după-amiaza, pe Drumul Naţional 6, între Drobeta Turnu Severin şi Craiova, informează România TV.  Două tiruri s-au ciocnit frontal, accidentul fiind urmat de un incendiu puternic. Autotrenurile au ars complet, iar o persoană a murit carbonizată.
Romania TV
24 apr. 2012, 13:48
Explozie pe DN6: Două TIR-uri s-au ciocnit frontal. Un şofer a murit carbonizat VIDEO

În urma impactului dintre cele două TIR-uri, a avut loc o explozie urmată de un incendiu, cele două autotrenuri fiind cuprinse de flăcări şi arzând complet.

„Se pare că au explodat butelii de aer comprimat care utilează autovehicule. Unul avea încărcătură cu ulei şi celălalt nu avea niciun fel de încărcătură. Doar şoferii se aflau în TIR-uri. S-a produs în comuna Prunişorul, la 25 de kilometri de Drobeta Turnu Severin, pe drumul către Strehaia. Nu este niciun fel de pericol pentru locuitorii comunei respective”, a declarat, la România TV, Decebal Chişulescu, ISU Mehedinţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, marţi, în jurul orei 16.15, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri, din cauza a două autovehicule de mare tonaj care s-au ciocnit frontal, scrie Mediafax.

Lohon a precizat că şoferul unuia dintre cele două autotrenuri, un român, nu a adaptat viteza într-o curbă, iar maşina a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu alt tir condus de un cetăţean bulgar.

El a mai arătat că tirul înmatriculat în Bulgaria (n.r. – care era încărcat cu butoaie cu ulei de motor) se deplasa dinspre Drobeta Turnu Severin înspre Craiova, în timp ce celălalt autotren era gol, după ce descărcase la Craiova butoaie cu bere.

Persoana care a murit carbonizată este şoferul român, cel care a provocat, cel mai probabil, accidentul. Şoferul bulgar a primit îngrijiri medicale, el acuzând dureri la cap şi în piept şi a fost transportat la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Potrivit medicilor, starea sa este stabilă, el fiind în afara oricărui pericol.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Ambulanţei, ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti.

După mai multe ore în care traficul a fost blocat, în jurul orei 19.15, circulaţia rutieră a fost reluată pe un sens pe DN 6. Pompierii au reuşit să stingă focul care s-a manifestat foarte puternic şi să scoată din cabină trupul carbonizat al şoferului decedat în accident, acesta fiind transportat la morga Spitalului Judeţean din Mehedinţi pentru necropsie.

Potrivit căpitanului Ionel Năvală, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, pentru localizarea şi stingerea incendiului au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă de la Drobeta Turnu Severin.

„Ajuns la faţa locului, şeful gărzii a constatat că este nevoie de suplimentarea forţelor de intevenţie şi au fost chemate alte două autospeciale cu apă şi spumă de la Strehaia. După aproximativ patru ore, pompierii au reuşit să lichideze incendiul care a cuprins cele două tiruri, după care s-a intervenit pentru spălarea carosabilului şi îndepărtarea tirurilor de pe una din benzile de mers”, a spus Năvală.

Potrivit forţelor de intervenţie, tirul înmatriculat în Bulgaria era încărcat cu butoaie cu ulei de motor, din cauza căruia focul a fost întreţinut mai multe ore.

Potrivit poliţiştilor rutieri, în momentul producerii accidentului, şoferul bulgar a reuşit să sară din cabina autotrenului, conducătorul auto al tirului românesc, înmatriculat în judeţul Dolj, neputându-se salva întrucât cabina tirului a fost cuprinsă de flăcări.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul superb din România în care turiștii n-au voie să intre. E foarte important pentru țara noastră
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poșta Română distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...