„Domnul Cioloş cred ca a facut politica la nivel inalt de cativa ani de zile. A fi comisar european inseamna a face politica la nivel inalt, a face politici la nivel european si nu cred ca exista guvernare in vreo forma care sa nu faca politica.
Povestea cu guvern de tehnocrati, în sensul ca oamenii astia nu fac politica, politica fiind ceva rau, este o minciuna care nu mai trebuie intretinuta in societatea romanânească şi asa destul de debilă democratic.
Dacă dl Cioloş vrea sa schimbe cu adevarat ceva, ar fi foarte bine sa o faca din interiorul sau din varful unui partid politic.
Oricum conducand un guvern in acest moment, domnul Ciolos face politica. Şi inca o data, fiind un om despre care am o impresie extraordinara pana la proba contrarie, sper ca va face politica intr-un partid pentru ca numai astfel se poate face politica pe termen lung si temeinic”, a declarat Crin Antonescu la România TV.
În ceea ce priveşte manifestările din stradă care au condus la demisia lui Victor Ponta, Crin Antonescu a spus: „Nu sunt nici pe departe un om si nu am fost un lider politic care sa ignore manifestarile din strada. Dar nu strada face si desface guverne. Strada poate sa dea jos un guvern, nu este cazul recent. Pentru că atunci cand un guvern trebuie sa plece din cauza strazii trebuie să se intâmple altceva decât ce s-a întâmplat acum. Optiunea domnului Ponta a fost sa demisioneze, este în regulă. Mai departe ca strada să facă un guvern este de neacceptat
Este foarte adevarat ca partidele si PNL, in primul rand, au demisionat temporar de la misiunea lor. În momentul în care te duci si spui ca esti ditamai partidul potlic, cu ambitii de guvernare si cu guvern alternativ, dar, stii, nu acum, sigur ca este nevoie sa se caute alte solutii si nu cred PNL poate să se considere persecutat”.
Fostul lider liberal a spus că PNL ar fi trebuit să meargă la Cotroceni cu o propunere: „Asta ar fi facut orice partid puternic intr-o asemenea imprejurare, dar daca nu a existat aceasta capacitate, atunci nu PNL trebuie sa fie suparat pe fata sau pe la colturi pentru ca s-a optat pentru o alta formula.
O alta formula care va deveni mai devreme sau mai tarziu politica, pentru că repet, a guverna este un act politic. Dl Ciolos este un personaj politic. (…) Lucrul acesta mai devreme sau mai tarziu va capata probabil si o culoare de partid, într-un sens sau în altul: fie dl Ciolos va merge in conducerea unui partid existent, fie va infiinta un nou partid, idee care se vehiculează oricum”.
Antonescu a spus că isi mentine decizia de a se retrage din politică: „În mod categoric, nu revin. Decizia mea este definitiva… (…) Eu personal care cred despre Ciolos ca este un om si competent si decent si cu dorinta de a face lucruri foarte bune in politica, eu mi-as dori ca dl Cioloş sa isi asume un rol politic cat mai rapid. (…)
Din punctul meu de vedere, daca dl. Ciolos isi doreste sa schimbe ceva in politica romaneasca, va trebui sa asume fie conducerea unui partid deja existent, în spetă, ce sa mai ocolim, PNL, ca nu vad sa se duca la PSD, fie să întemeieze un nou nou partid cu care să opereze aceste reforme”.
Antonescu a criticat partidul pe care l-a condus, spunând că PNL este „acum pe nicăieri”.
„Cu parere de rau o spun, PNL, in acest moment, este pe nicaieri. Nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nici in casa pentru ca nu are o identitate, nu are cu adevărat o conducere si nu este niciun afront nici la dl Gorghiu, nici la dl Blaga„, a precizat Antonescu.
„PNL are o criză de conducere, care înseamnă o identitate, un lider care sa fie partener cu presedintele, dar ca sa fii partener trebuie sa existi, ori nu avem aceasta situatie.
Dl Ciolos ar fi o varianta dar nu pot sa vorbesc in numele PNL. Ma gandesc ca intotdeauna ceva este mai mult decat nimic”, a adăugat Antonescu.
Întrebat de ce Gorghiu si Blaga nu sunt parteneri cu Iohannis, Antonescu a spus: „Pentru că nu exista din punct de vedere politic. Ca sa fi partener cu cineva trebuie să existi, sa fie doi”