Corpul de Control al Ministerului Muncii verifică modul în care s-au plătit indemnizaţiile pentru revoluţionari şi soţii supravieţuiri, iar asta pentru că peste 200.000 de oameni trebuie să restituie circa 1,8 milioane lei, bani proveniţi din majorarea incorectă a indemnizaţiilor.
Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a cerut şi verificarea raportului Curţii de Conturi, care a scos la iveală datorii neîncasate la Casa de Pensii în valoare de circa 6 miliarde de euro. De asemenea, Curtea de Conturi a descoperit şi pensii acordate de două ori unei persoane şi bani acordaţi persoanelor decedate.
Mai mult decât atât, Curtea de Conturi spune că cei de la Casa Naţională de Pensii nu au ştiut să gestioneze banii încasaţi în plus şi astfel, pentru că nu i-au depus în anumite conturi, ei au pierdut dobânzi de circa 130 de milioane de euro.
În paralel pensionarii continuă protestele şi dau în judecată statul pentru a-şi recupera contribuţia la bugetul asigurăririlor de sănătate. Din Argeş acţiunile s-au mutat în Capitală. Câteva zeci de pensionari au mers de la primele ore ale dimineţii la Tribunalul Bucureşti, pentru a da statul în judecată. Aproximativ 250.000 de pensionari bucureşteni îşi pot recupera aceste sume, iar conducerea tribunalului spune că banii pot fi solicitaţi şi prin poştă.
În plus, statul încasează ilegal contribuţii de la pensionari pentru lunile aprilie şi mai. Asta deşi Curtea Constituţională le dăduse dreptate pensionarilor, conform unei hotărâri publicate în monitorul oficial în data de 18 aprilie 2012. Astfel, ar fi trebuit ca statul să nu mai reţină contribuţii la sănătate după această dată. „Decizia Curţii Constituţionale trebuie pusă în aplicare„, a declarat chiar premierul Mihai Răzvan Ungureanu, dar declaraţiile sale se bat cap în cap cu cele ale Ministrului Muncii. „Noi avem un drept de 45 de zile de a pune în acord legislaţia fiscală cu aceste decizii ale CCR„, a declarat Claudia Boghicevici.