Veşti bune privind starea lui Andrei Găluţ. Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama sa

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, se simte mai bine. Tânărul internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda, a vorbit pentru prima dată cu mama sa, după incidentul tragic din clubul Colectiv.
Filip Stan
26 nov. 2015, 10:31
Veşti bune privind starea lui Andrei Găluţ. Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama sa

Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a rămas în viaţă. El se recuperează la o clinică din Olanda. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

Solistul trupei are arsuri pe o mare suprafata din corp, insa cea mai afectata este pielea de pe fata, acolo unde a suferit arsuri de gradul trei si patru. Tocmai de aceea, el a suferit pana acum cateva operatii de reconstructie a fetei.

„Vorbeste greu Andrei, perioadele când e conştient sunt scurte…dar, acum doar a comunicat cu cei din jur. Şi socrul meu a plecat ieri spre Olanda”, a declarat Nicoleta Belean, cumnata lui Andrei, potrivit adevarul.ro.

Aceasta precizează că Andrei este în continuare intubat, nu respiră singur, depinde încă de aparate. Până acum, Andrei a suferit trei intervenţii chirurgicale mari, complicate, toate la mâna dreaptă.

Vezi şi: FILMUL clipelor de groază din Colectiv. Noi imagini surprinse în timpul incendiului VIDEO

Patru dintre cei cinci membri ai trupei Goodbye to Gravity au murit în urma incendiului din clubul Colectiv.

Alex Pascu, basistul Goodbye to Gravity, s-a stins din viaţă pe aeroportul din Franţa.

În noaptea tragediei, Alex Pascu era fericit că, după multă muncă, trupa lansa noul album. Ultima persoană cu care a vorbit chiar înainte de concert a fost mama sa, marea campioană la scrimă Ana Pascu. Apoi s-a declanșat iadul. Alex a suferit arsuri grave pe faţă şi corp, dar şi pe căile respiratorii. Mama sa a stat tot timpul lângă el, în spital. Medicii aveau mari speranţe, așa că au decis să îl transfere în străinătate. Un avion l-a dus la Paris, unde urma să fie tratat la o clinică specială de chirurgie plastică. În timpul zborului însă, starea lui Alex s-a agravat, iar inima i-a cedat chiar pe aeroportul din Paris, la scurt timp după aterizare. Medicii s-au chinuit să îl resusciteze 45 de minute.

Alex a luptat până în ultima clipă pentru viaţa sa. În spital i-a şocat pe doctori. Deşi sedat puternic, la un moment dat s-a trezit şi a început să ţipe: foc, foc, fugiţi oameni! Medicii au fost îngroziţi, pentru că pacienţii aflaţi sub efectul sedativelor şi morfinei nu visează.

Trupa Goodbye to Gravity a pierdut astfel 4 oameni din 5. Cei doi chitarişti, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în noaptea incendiului, iar Bogdan Enache, bateristul, o săptămână mai târziu, în timp ce era transportat în Elveţia.

Vlad Ţelea avea 38 de ani şi era absolvent al Universităţii de Arhitectură Ion Mincu. Muzica era marea sa pasiune, iar vineri lansa împreună cu colegii săi de trupă „Mantras of war”, al doilea album al grupului.

Sfâşiat de pierderea fiului său, tatăl lui Vlad Ţelea a declarat, printre lacrimi: „Trei dintre ei erau arhitecţi. Vlad are o fetiţă de doi ani şi jumătate, de care acum o să ne îngrijim şi noi. Monica, soţia lui, este şi ea destul de singură. Intrăm într-o altă viaţă. Soţia lui a fost şi ea în club, era cu el acolo. A fost în spate şi a reuşit să iasă. Pe el l-au scos spre sfârşit, era deja în stop cardio-respirator. L-au resuscitat de mai multe ori, l-au intubat, n-a putut fi salvat în niciun fel. Muzica era una dintre pasiunile lui şi era în culmea fericirii„.

 
Chitaristul Mihai Alexandru se numără printre cele 60 de persoane decedate în incendiul grav produs vineri seară în clubul Colectiv, unde acesta şi colegii săi de trupă aveau programat un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, „Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Din păcate, nici viaţa lui Bogdan Enache nu a mai putut fi salvată.

Bogdan Enache era internat la Spitalul de Arşi, iar familia sa a cerut transferul la un spital din străinătate. Un avion SMURD a plecat duminică, la ora 16.20, cu bateristul trupei Goodbye to Gravity, către o clinică din Zurich (Elveţia), însă aceasta nu a mai ajuns la destinaţie, din cauză că starea lui Bogdan s-a înrăutăţit.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, Bogdan Enache care ar fi fost programat iniţial să fie transferat în Franţa, dar din motive necunoscute destinaţia sa a fost schimbată. „Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia”, spunea Niţescu înainte ca aeronava să decoleze din Bucureşti.

Surse medicale declarau că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat.

Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Bilanţul deceselor de la Ciolectiv a ajuns la 60. Alţi răniţi se află în stare critică, atât în ţară, cât şi în spitale din străinătate. 

Spynews
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Strict SECRET în România. Decizia care-l face fericit pe Iohannis. Ordin la Guvern
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentul banal care îi poate lăsa fără permis
Adevarul
Scandalul OUG 84. Guvernul face un pas înapoi în privința testelor antidrog. Reacția polițiștilor și a medicilor
Spynews
Știrile Antena Stars. Alina Eremia, incident neașteptat pe scena de la Neversea. Ce a pățit artista când se afla în fața publicului: „Simțeam adrenalina” / VIDEO
Spynews
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Evz.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Ilegal pentru proprietarii din România. Nu ai dreptul în propria curte sau pe teren. Mergi după gratii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Șase polițiști din Lausanne achitați în cazul morții lui Mike Ben Peter
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!