STAREA DRUMURILOR din ţară. Unde se circulă în condiţii de iarnă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, marţi dimineaţă, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteorologice nefavorabile.
Iulian Tudor
01 dec. 2015, 07:13
STAREA DRUMURILOR din ţară. Unde se circulă în condiţii de iarnă

Pe câteva drumuri naționale care străbat zone montane înalte (DN7A, DN66A, DN1H, DN75, DN18, DN67C, DN7C — pe porțiunile deschise circulației), traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă.

Atenție în special pe DN67C Novaci — Rânca, drum de interes turistic, întrucât acesta are declivitate mare! La coborâre este necesară folosirea frânei de motor. Între kilometrii 27 și 34 există zăpadă bătătorită (1-2 cm), în amestec cu material antiderapant, iar în zona platoului vântul spulberă zăpada (km 34 — 34+800).

Un echipaj de poliție, prezent pe raza localității Novaci, recomandă automobiliștilor să aibă în autovehicul lanțuri antiderapante. În județul Vâlcea, pe DN7 Pitești — Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeț, circulația rutieră este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii și pe Calea lui Traian.

În județul Olt, pe DN64 Drăgășani — Găneasa , din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibași, traficul rutier se desfășoară pe un fir, alternativ.

CITEŞTE ŞI 1 DECEMBRIE. Ce program au mall-urile, băncile, hypermarket-urile şi RATB

În județul Prahova, în vederea desfășurării lucrărilor de reparații la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieșirea din Cheia către Brașov, traficul rutier se desfășoară restricționat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloților de dirijare.

În condiții similare se circulă și în zona Măneciu, pe porțiunea kilometrică 133+100 — 133+450 de metri. Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărășan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu), în vederea evitării situațiilor ce pot periclita siguranța circulației, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, județul Gorj) și 79+200 (Curpat, județul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice — indicativ AND 525/2013. Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparație a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu: ˇ pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone: DN10 Buzău — Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei — Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov; ˇ pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău — Ploiești, DN 1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

Pe DN5(E85), din cauza desfășurării lucrărilor de reparații la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Leguma ciudată pe care românii se feresc să o mănânce. E delicioasă, are o textură catifelată, dar puțini știu să o gătească
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru români! Primesc încă 650 de lei
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Imagini de senzație cu Alexia Eram. Cum a fos prinsă fata Andreei Esca
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale suspectului crimelor din Constanța sunt de-a dreptul terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Ciclistul kazah Ilkhan Dostiyev suspendat patru ani pentru dopaj
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...