Românul va experimenta 14 zile de aventură prin Helsinki, Murmansk, Marea Barents, Polul Nord, Oceanul Arctic şi insulele şi arhipelagurile ruseşti.
Pachetul cumpărat costă 22.790 dolari şi include câte o noapte de cazare în Helsinki (înainte şi după expediţie), transferurile între hotel şi aeroport, cazarea la bordul spărgătorului de gheaţă, pensiune completă, expediţiile pe ţărm, excursiile cu elicopterul, ghizi specializaţi, echipament special şi un DVD cu fotografiile din timpul aventurii.
Itinerarul acestei expediţii întrece visul oricărui aventurier. În Murmansk, pe aventurierul român îl aşteaptă „50 Years of Victory” – cel mai puternic spărgător de gheaţă din lume, cu care va pleca în călătoria vieţii sale spre Polul Nord. Pasagerii săi, străini din toate colţurile lumii, au acces la sala motoarelor navei, o experienţă impresionantă având în vedere tehnologiile folosite pentru o navă atât de puternică.
Potrivit comunicatului, timp de aproape patru zile, membrii expediţiei vor avea parte de peisaje cum doar în documentare mai poate fi văzut. Întinderi largi de gheaţă, panorame arctice şi animale polare în mediul lor natural. Plimbările cu elicopterul pe deasupra marilor gheţari completează farmecul experienţei şi îi pregăteşte pe pasageri pentru marele eveniment: primul pas la Polul Nord. Ajunşi la destinaţie, membrii echipajului vor aduce spărgătorul „50 Years of Victory” în poziţia exactă de 90 de grade Nord.
Aventurierul român care a cumpărat prima expediţie la Polul Nord vândută printr-o agenţie de turism în România, Perfect Tour, va păşi cu siguranţă cu emoţii pe locul cunoscut drept „vârful lumii”. Pentru sărbătorirea acestui eveniment, membrii echipajului îndeamnă pasagerii să formeze o horă în jurul Polului Nord, îi invită la un grătar sau chiar la o baie în Oceanul Arctic.
După vizitarea Polului Nord, vor urma alte trei zile de aventură printre insulele şi arhipelagurile ruseşti. Pe parcursul celor trei zile de retur, prin marea Barents, străinii din toate colţurile lumii de la bordul navei „50 Years of Victory” retrăiesc aventura arctică şi se bucură de facilităţile navei: sală de gimnastică, piscină, saună, bibliotecă, bar şi ring de dans. Condiţiile de cazare din navă nu sunt de lux, ci sunt special gândite să asigure confortul şi siguranţa pasagerilor în mediul arctic. În plus, nava se supune normelor de protecţie a mediului şi toate măsurile sunt luate ca aceasta să aibă un impact cât mai mic asupra mediului. În acest sens, pasagerii trebuie să respecte regulile echipajului şi să nu aducă niciun prejudiciu mediului înconjurător, se mai spune în comunicat.