Preşedinţia primeşte BANI pentru hrana ANIMALELOR. Băsescu, ironic: „La Cotroceni, mai apărea câte o PISICĂ”

Administraţia Prezidenţială va avea un buget mai mare în 2016. În plus, proiectul de buget pe 2016 are o prevedere cel puţin bizară: Preşedinţia are alocată suma de 5.000 de lei pentru hrana animalelor, deşi nu există informaţii că la Cotroceni ar fi crescute animale. Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat ironic situaţia: "La Preşedinţie, mai apărea câte o pisică şi îi dadeam mâncare din ce mai rămânea de la mine".
Ionela Marcu
07 dec. 2015, 09:30
Preşedinţia primeşte BANI pentru hrana ANIMALELOR. Băsescu, ironic:

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pentru anul 2016 va fi de 56,3 milioane de lei, în creştere cu 39% faţă de anul în curs, potrivit proiectului Legii bugetului, fiind reduse cheltuielile pentru deplasări externe, însă mărite fondurile pentru salarii, reparaţii ale Palatului Cotroceni şi maşini.

Astfel, potrivit proiectului de buget, Administraţia Prezidenţială va avea în 2016 la dispoziţie 56.309.000 de lei, în creştere cu 39% faţă de totalul alocat în anul în curs. Proiectul de buget pe 2015 prevedea, însă, doar 28,2 milioane de lei în faza iniţială, însă fondurile eu crescut pe parcursul anului prin rectificări pozitive.

În proiectul de buget pe 2016 sunt prevăzute creşteri la capitolul cheltuieli de personal, cu 46%. În cadrul capitolului de cheltuieli de personal, sunt prevăzute creşteri de peste 50% doar pentru salarii.

Cresc şi cheltuielile de capital, bugetul pentru acest capitol fiind mărit de patru ori, de la 2,6 la 14 milioane de lei. Aici sunt prevăzuţi şi banii pentru construcţii şi reparaţii la Palatul Cotroceni. De altfel, lucrările de consolidare ale Palatului au început încă din 2015. Vor fi, astfel, alocate 7,5 milioane de lei pentru „construcţii”, suma prevăzută pentru anul în curs fiind de doar 617.000 de lei. Bugetul pentru aceste lucrări creşte, astfel, de 11 ori.

Un alt capitol unde sunt prevăzuţi bani în plus este cel al maşinilor şi mijloacelor de transport. Administraţia Prezidenţială va primi, în 2016, 2,7 milioane de lei, de 5 ori mai mult decât în 2015.

Sunt, însă, tăiaţi bani la capitolul bunuri şi servicii, dar şi la capitolul deplasărilor. Astfel, în ceea ce priveşte deplasările interne, vor fi alocaţi 300.000 de lei, la fel ca în 2015, însă bugetul pentru deplasările externe scade, de la 9 milioane de lei, la 8 milioane de lei.

Guvernul României a alocat Administraţiei Prezidenţiale mai mulți bani cu destinații precise. Astfel, Klaus Iohannis va beneficia de mașini noi, pentru că s-a acordat o finanțare substanțială în acest scop.

Bugetul Președinției conține însă și prevederi cel puțin bizare. Un asfel de capitol ne indică faptul că șeful statului crește niște animale la Palatul Cotroceni, animale care în 2016 vor consuma hrană în valoare de 5.000 de lei. În 2015, alocarea bugetară pentru hrana animalelor a fost de 2.000 de lei. În 2014, nu s-a cheltuit niciun ban în acest scop.

 

REACŢIA LUI TRAIAN BĂSESCU

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat creşterea bugetului Preşedinţiei, criticând totodată atitutinea şefului statului şi a unor consilieri privind condiţiile de lucru de la Cotroceni. 

„Faţă de mandatul meu s-a dublat şi încă ceva. Eu am avut 21 de milioane buget in ultimii ani, ca ma bagase la restrictii Guvernul. Vad ca este 56 de milioane. Nu-i rău, inteleg ca trebuie sa cumpere niste masini.

Toti consilierii si presedintele si doamna Iohannis sunt nemultumiti de cum arata spatiile Preşedinţiei. Eu le-am considerat spatii de lucru si cu asta basta. Nu poti să ai nu ştiu ce lux intr-un spatiu de lucru al Preşedintiei.

Iar chestiunea cu animalele… Nu stiu. Eu va pot spune ca si la Lac 3, dar si la Presedintie, mai apărea câte o pisică şi îi dadeam mancare din ce mai rămânea de la mine. Nu era un fond alocat special. Iar la Lac 3, cainii SPP… le dadeam de mancare din casa, nu trebuia sa imi aloce bugetul de stat ceva. Langa cei patru caini ai mei, hraneam si cainele de serviciu al SPP.

Asta arata ceva: daca nu ai in farfuria ta o bucatica de mancare si pentru animalutul de langa tine…. Sa il treci in bugetul statului 5.000 de lei, e o chestie, care arata niste lucruri„, a spus Băsescu, la un post de televiziune. 

CITEŞTE AICI PROIECTUL DE BUGET AL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Germania va reduce la jumătate ajutorul militar pentru Ucraina în 2024
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'