Propunere legislativă pentru modificarea articolului 2 din Legea 210/1999 a concediului paternal, inițiată de 12 senatori PNL, a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, potrivit Agerpres.
„În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare. Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective„, se arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.
De asemenea, plenul și-a însușit un amendament al Comisiei de muncă, raportoare pentru această propunere legislativă, prin care se elimină din Legea 210/1999, prevederea potrivit căreia tatăl poate beneficia de acest concediu o singură dată. Motivarea Comisiei, agreată de plen, este că în acest fel se elimină discriminarea între copiii aceleiași familii.
Camera Deputaţilor este cameră decizională.