Sfidare totală, SALARII FABULOASE pentru angajaţii de la CNADNR. Vezi cum se dădeau bonusurile

Jaf generalizat la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în ultimii ani. Asta a descoperit corpul de control al Ministerului Transporturilor. Astfel, fostul şef al companiei acorda majorări preferenţiale de salarii unor angajaţi. Mai mult, compania a plătit milioane de euro pentru ore suplimentare, deşi CNADNR este responsabilă de pierderea unor fonduri europene uriaşe.
Filip Stan
10 dec. 2015, 12:39
Sfidare totală, SALARII FABULOASE pentru angajaţii de la CNADNR. Vezi cum se dădeau bonusurile

Inspectorii Corpului de Control al Ministerului Transporturilor a făcut o anchetă detaliată la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi au descoperit lucruri greu de explicat. Unele salarii au fost majorate cu 75% pentru circa jumătate dintre angajaţii de la sediul central CNADNR. Nu există niciun criteriu prin care aceşti oameni au fost selectaţi. Din cei cei 563 de salariaţi la CNADNR central, 267 de salariaţi cu au avut salariile majorate cu 75%.

De asemenea, în urma controlului, s-au descoperit plăţi pentru peste 390.000 ore suplimentare muncite de angajaţi, în valoare de aproape 13 milioane lei ( 3 milioane de euro).

Toate astea vin în condiţiile în care Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu a dat deloc dovadă de performanţă şi România va pierde foduri europene de1,3 miliarde euro.

Narcis Neaga a fost destituit din funcţia de director CNADNR, a anunţat ministrul Transporturilor Marian Costescu. Neaga a fost înlocuit cu șeful interimar de la Metrorex, Cătălin Homor.

„La sfârşitul lunii octombrie, Corpul de Control al ministrului a predat raportul solicitat pentru probleme de pe tronsonul Orăştie-Sibiu. Aşa cum este cunoscut acest raport, acesta a fost înaintat şi DNA. Ei urmează să-l analizeze şi să vadă ce este de natura activităţii lor şi dacă este necesar să se ia măsuri. Eu, personal, când am preluat funcţia, am solicitat extinderea controlului pe anumite aspecte, pe probleme de deszăpezire şi de pregătire pentru Comandamentul de Iarnă şi am vrut să am o imagine proprie asupra companiei. (…) În acest moment am primit şi acest raport extins. (…) S-a hotărât ca domnului director general Neaga să îi înceteze preluarea de atribuţii. Aceste atribuţii urmează să fie transferate, prin statutul directorului general interimar, domnului Cătălin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt însușite și la nivel de minister. Am semnat deja ordinul în acest sens'”, a declarat ministrul Transporturilor Marian Costescu.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că va urma o perioadă de transparentizare a activităţii CNADNR.

„Începând de astăzi va fi demarată procedura de selecţie a noului managemement, atât director general cât şi Consiliul de Administraţie. Va urma o perioadă de transparentizare a activităţii companiei. …) Va urma o reformă a CNADNR pe capacitatea de implementare şi de a investi eficient. (…) Ca ultimă măsură, noua echipă de conducere va avea ca primă atribuţie indentificarea soluţiilor pentru blocajele deja existente în companie, pentru a restarta compania”,

a adăugat ministrul.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR privind proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Ministerul Transporturilor are suspiciuni de natură penală, după ce a primit raportul Corpului de control privind proiectarea şi construcţia sectorului de şosea de mare viteză Cunţa-Sălişte.

„Având în vedere toate aspectele constatate de Corpul de Control, precum şi prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, au apărut suspiciuni de natură penală şi au fost sesizate organele abilitate ale statului cu privire la nerespectarea de către proiectant, constructor, diriginte de şantier (inginer FIDIC) a prevederilor legislaţiei în vigoare, precum şi cu privire la modul în care a acţionat conducerea CNADNR în derularea contractelor”, arăta Ministerul Transporturilor, într-un comunicat.

Directorul general de la Drumuri s-a prezentat recent, în calitate de martor, într-un dosar, însă procurorii DNA sunt pe urmele lui în cazul autostrăzii demolate, Orăștie-Sibiu, potrivit Evz.

Surse guvernamentale au declarat că oficialii CNADNR ar fi renunțat la ideea de a rezilia contractul secțiunii de autostradă dintre Săliște și Cunța, aflată pe lotul Orăștie-Sibiu.

În prezent, specialiștii Companiei Naționale de Autostrăzi pregătesc un raport detaliat pentru șeful Executivului Dacian Cioloș privind autostrada, demolată, Orăștie- Sibiu și proiectele aflate în derulare.

Citeşte şi: CNADNR, despre Autostrada Sibiu-Orăştie: Statul nu va plăti greşelile constructorului

La începutul lunii septembrie, tronsonul de 22 de kilometri între Sălişte şi Cunţa a fost închis, pentru a fi reparate fisurile care au apărut pe traseu, la numai câteva luni de la inaugurare. Lucrările au fost preconizate să fie terminate la sfârșitul acestei luni. Costurile vor fi suportate de constructor, întrucât drumul se află în garanţie.

Compania de Drumuri a plătit deocamdată aproape 600 de milioane de lei fără TVA pentru cei 22 de kilometri ai autostrăzii.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...