Ponta: La 30 de secunde după ce moţiunea va trece, anunţăm noul Guvern

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL a pregătit formula guvernamentală şi programul pe care îl va aplica dacă Guvernul Ungureanu va cădea, acestea urmând să fie anunţate imediat după adoptarea moţiunii. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat însă la România TV că, în eventualitatea căderii actualului guvern, Ponta nu ar trebui să accepte o nominalizare pentru postul de prim-ministru şi că se impune ideea unui guvern de tranziţie.
Romania TV
26 apr. 2012, 14:36
Ponta: La 30 de secunde după ce moţiunea va trece, anunţăm noul Guvern

La treizeci de secunde după ce se va anunţa că moţiunea de cenzură a fost adoptată, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, se va anunţa componenţa Guvernului şi programul de guvernare. Totul este pregătit, avem o moţiune constructivă”, a precizat preşedintele PSD, pentru Gândul.

El a adăugat că în acest moment USL are 225 de voturi şi că toţi parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi în Parlament să voteze moţiunea de cenzură. Pentru a fi debarcat guvernul Ungureanu, USL are nevoie de 231 de voturi pentru moţiunea de cenzură.

Potrivit calculelor făcute de USL, joi seara, opoziţia se baza pe votul a 233-234 de parlamentari, ceea ce ar însemna că moţiunea de cenzură va trece, iar Guvernul Ungureanu va pica. Pe lângă cei 225 de aleşi ai USL, alţi 9 parlamentari ar vota pentru moţiunea de cenzură: independenţii Mircia Giurgiu, Ioan Munteanu, Daniel Oajdea, Gheorghe Zoicaş, Cezar Măgureanu, democrat-liberalii Cătălin Croitoru, Dorel Borza şi Iosif Drăgulescu, precum şi Corneliu Grosu de la UNPR.

Joi seara, USL a mai câştigat un vot, în urma trecerii deputatului Andrei Valentin Sava de la PDL la PSD. Astfel, USL contabilizează 226 de parlamentari în grupurile sale.

Moţiunea USL este una constructivă. Nu doar vrem să dăm jos Guvernul Ungureanu, vrem să explicăm ce trebuie făcut în următoarele şase luni. (…) În momentul în care avem o moţiune constructivă, însemnă că avem şi o altă soluţie, pe care o propunem. (…) Într-un minut după ce avem rezultatul, vă spunem care e propunerea pe care noi o vom face preşedintelui la consultările pentru formarea unui nou Guvern„, a declarat ulterior Ponta.

Întrebat dacă ar accepta să fie premier, Ponta a precizat că USL este pregătită pentru toate variantele.

„Suntem pregătiţi pentru toate variantele. Când avem rezultatul moţiunii, imediat vă prezentăm tot ce am am pregătit în această perioadă. (…) Deocamdată nu e demis Guvernul Ungureanu. Nu-mi place să vorbim despre pielela ursului din pădure. Nu vreau să creăm iluzii ca să nu avem deziluzii”, a spus Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta a precizat că, în acest moment, USL are 225 de membri în grupurile parlamentare, iar aceştia vor vota la vedere pentru adoptarea moţiunii de cenzură.

„Acord mai mult şanse decât altădată, dar nimeni nu are nicio garanţie în acest sens. Cred că dacă moţiunea trece, este clar că majoritatea s-a schimbat şi cred că USL are dreptul şi datoria să pună capăt acestei perioade de incertitudine şi de a solicita mandatul de formare al unui guvern pe o perioadă până în alegerile parlamentare”, a declarat, pentru Gândul, şi preşedintele PNL Crin Antonescu.

Liberalul susţine că USL va încerca să colaboreze instituţional cu Traian Băsescu în această perioadă.

„Antecedentele nu mă încurajează, dar avem datoria de a proceda instituţional şi democratic. Dacă trece moţiunea şi facem toate eforturile ca asta să se întâmple, vom fi pregătiţi pentru a prelua guvernarea”, a precizat Antonescu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la România TV că, în eventualitatea căderii guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, Ponta nu ar trebui să accepte o nominalizare pentru postul de prim-ministru. Iliescu preferă ca această sarcină să fie asumată de către un independent care să conducă un guvern de tranziţie, până la alegeri.

Dacă ar cădea actualul guvern, s-ar impune un guvern de serviciu, din persoane independente, neangajate într-un partid, aşa cum am avut pe vremuri în guvernul Stolojan. Abia atunci, când noua structură parlamentară va constitui o bază de sprijin solid al alianţei, atunci se va pune problema asumării acestui post de către preşedintele PSD„, a declarat Ion Iliescu.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, intitulată „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Atenție! Apare un nou CNP
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!