Parlamentarii au cerut dublarea bugetului Transporturilor cu alocări FANTEZISTE. Din 70 de amendamente, doar 30 adoptate

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au votat, vineri, bugetul Transporturilor pe 2016 şi au depus peste 70 de amendamente. Parlamentarii au cerut dublarea bugetului de investiţii cu alocări fanteziste, însă au votat mai puţin de jumătate. 
Romania TV
11 dec. 2015, 13:45
Parlamentarii au cerut dublarea bugetului Transporturilor cu alocări FANTEZISTE. Din 70 de amendamente, doar 30 adoptate

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2016 a primit, vineri, aviz favorabil, cu amendamente, din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Bugetul MT a trecut cu un vot împotrivă și o abținere.

Proiectul de buget a fost avizat cu amendamente. La proiectul de buget au fost depuse 66 de amendamente.

În total, valoarea cerută în plus prin cele zeci de amendamente ajunge la peste 9,7 miliarde de lei, mai mult chiar decât întregul buget Transporturilor alocat investiţiilor.

Citeşte şi: LEGEA BUGETULUI pe 2016, dezbătută în comisiile parlamentare UPDATE

Astfel, cele 30 de amendamente care, dacă ar fi aprobate în Comisia de Buget şi votate in plen, ar mari bugetul Transporturilor cu aproape 4,7 miliarde de lei. Chiar daca unele amendamente au sens si propun modificari benefice in buget, majoritatea amendamentelor depuse de parlamentari nu tin cont de realitate si intra la categoria actiunilor electorale, scrie Hotnews.ro

Unele din amendamentele depuse de parlamentari au vizat fie proiecte ce deja au o alocare bugetara, fie proiecte care nu apar deloc in lista proiectelor din Minister pentru anul 2016.

O parte din parlamentari au depus amendamente care cer sume fanteziste pentru proiecte care din motive obiective nu pot fi facute, avand in vedere ca lipsa banilor afecteaza pana si proiectele europene ce se afla in acest moment in executie.

Astfel, un amendament depus de deputatul Aurel Niculae-PSD (UNPR) cere 220 de milioane de euro pentru un nou pod peste Dunare la Calarasi, in timp ce un alt amendament depus de deputatul Dorin Silviu Petrea-PSD (UNPR) solicita 100 de milioane de euro pentru ‘realizarea studiului de fezabilitate, proiect si utilitati pentru proiectul „Sistemul Urban Braila Galati”.

Alt amendament, depus de o serie de parlamentari UDMR, cere mai bine de 500 de milioane de lei pentru drumul expres Petea-Satu Mare-Baia Mare, desi in Master Plan acest proiect este planificat dupa 2020. Tot parlamentarii UDMR au depus o serie de alte amendamente, toate concentrate pe infrastructura din Transilvania, in care au cerut suplimentar nu mai putin de 2,1 miliarde de lei.

Pe de alta parte, au fost depuse si alte amendamente ce au sens si ar fi binevenita aprobarea lor. Spre exemplu, unul din amendamente, depus de deputatul Alexandru Nazare (PNL), cere 4 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate de modernizare a Garii de Nord din Bucuresti, cea mai mare gara din tara, aflata acum intr-o stare precara.

Alt amendament, depus tot de Nazare, cere 150 de milioane de lei pentru proiectul Podului peste Dunare de la Braila, proiect al carui Studiu de Fezabilitate va fi finalizat la inceput de 2016 si care nu are alocat suma necesara pentru a incepe lucrarile in anul ce urmeaza. Amendamentul cere o suma care ar acoperi, practic, avansul lucrarilor. Proiectul e prins in MasterPlanul pentru Transporturi.

Un alt amendament realist, depus de deputatul ALDE, Constantin Galan, cere alocarea a 50 de milioane de lei pentru soseaua de centura Radauti (fata de alocarea originala din buget de 20 milioane lei), un proiect al carui contract a fost semnat in 2011 dar care, din lipsa finantarii, nu a intrat in executie nici pana azi, desi orasul este tranzitat constant de camioane si tiruri care deservesc fabricile din zona.

Vezi aici lista tuturor amendamentelor depuse de parlamentari inaintea sedintei. (Nota: in timpul sedintei au fost introduse cateva amendamente suplimentare). Amendamentele votate, mai jos.

Amendamentele sustinute si aprobate in comisia din Parlament la bugetul Transporturilor pe 2016:

– 50.000 mii lei pentru continuarea lucrarilor de executie la obiectivul „Centura municipiului Radauti”, judetul Suceava.
– 10.000 mii lei penru finantarea constructiei autostrazii „Oltenia” Lugoj-Craiova
– 220 milioane euro pentru finantarea lucrarilor de constructie a podului peste Dunare de la Calarasi, Romania, la Silistra, Bulgaria.
– 50 milioane euro – pentru realizarea drumului expres Braila-Galati
– 50 de milioane euro – pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Braila
– 50 de milioane euro – pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Galati
– 100 milioane euro – pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiect si utilitati pentru proiectul „Sistemul Urban Braila Galati”
– alocarea sumei necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiect si executie pentru realizarea autostrazii Targu-Mures – Iasi-Ungheni / Un amendament comun atasat in timpul sedintei stabileste suma de 50 de milioane de lei.
– 90.000 mii lei pentru modernizarea DN 7D Cainenii Mari – Perisani
– 70.000 mii lei pentru finantarea obiectivului 1122-Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucuresti Domnesti.
– 200.000 mii lei pentru obiectivul de investitii „Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni”.
– 150.000 mii lei pentru obiectivul de investitii „Magistrala IV – Metrou”.
– 89.711 mii lei pentru obiectivul „Modernizare DN 28B Targu Frumos – Botosani”, Judetul Botosani.
– 4.000 mii lei in anul 2016 pentru proiectul „Studiu de fezabilitate modernizare Gara de Nord”
– 150.000 mii lei in anul 2016 pentru drumul expres Constanta – Tulcea – Braila (+ Pod peste Dunare), Faza I – Pod peste Dunare + reabilitare Ovidiu – Tulcea (109 km).
– 82.000 mii lei pentru reabilitarea DN 25 Galati-Tecuci, jud. Galati.
– Alocarea fondurilor necesare pentru modernizarea si extinderea DN 1A si constructie centura ocolitoare Valenii de Munte, Prahova
– 20 mil euro – Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare
– 10 mil euro – Varianta de ocolire a orasului Alesd Sud
– 22 mil euro – Largire la 4 benzi DN 7, Baldana-Titu km 30+950-52+350, jud. Dambovita
– 22 mil euro – Modernizare DN 71, Baldana-Targoviste+Sinaia km 0+000-44+130; km 51+041-109+905
– 22 mil euro – Modernizare DN 52 Alexandria-Turnu Magurele km 1+350-44+600
– 1,1 mil. euro – Varianta de ocolire a municipiului Slatina
– 3,3 mil euro – Modernizare DN 72 Gaesti-Ploiesti km 0+000-76+180
– 20 mil euro – Modernizare Transfagarasan
– 43 milioane lei – Drumul expres (?) – Pitesti – Craiova
– 90 mil. lei – DN74
– 50 mil. lei – DN75

Bugetul destinat Transporturilor e mai mic decat cel executat in 2015 cu circa 7,6%, adica 11,9 miliarde lei, fata de 12,8 miliarde lei. Din acestia, circa 9,1 miliarde de lei sunt trecuti la capitolul „Investitii publice”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'