EURO 2016, tragere la sorţi: „Ne calificăm şi dintr-o grupă grea”

ADVERSARI ROMANIA EURO 2016. Florin Prunea, fost component al Generaţiei de Aur, a vorbit despre tragerea la sorţi pentru grupele EURO 2016 şi despre şansele României  de a se califica.
Romania TV
12 dec. 2015, 12:37
EURO 2016, tragere la sorţi:

ADEVERSARI ROMANIA EURO 2016. Tragerea la sorţi a grupelor de la Campionatul European din 2016 va avea loc, sâmbătă, de la ora 19.00, la Palais des Congres din Paris. Turneul final se va disputa în perioada 10 iunie – 10 iulie 2016. România este în urna a treia valorică, din patru.

„Având în vedere noul sistem, avem şanse şi dacă avem o grupă grea. Participă şi echipe care vor fi mai mult o pată de culoare la EURO. Eu îmi doresc o grupă accesibilă.

Trebuie să avem grijă, pentru că timpul este scurt. Programul de pregătire este unul foarte bun, cu jocuri amicale puternice. Aşa vom vedea unde sîntem.

Echipa României poate fi surpriza Campionatului European, pentru că jucătorii se concentrează altfel. Acolo sînt cei mai buni şi te concentrezi mai bine şi aşa apar şi rezultatele. Eu am încredere în România”, a spus Prunea la DolceSport.

Câştigătoarea competiţiei va încasa 27 de milioane de euro. Suma totală a premiilor va fi de 301 milioane de euro, faţă de 196 de milioane de euro în 2012 şi 184 de milioane în 2008. Turneul final din Franţa va fi primul cu 24 de echipe, după ce la ultimele ediţii au participat 16 naţionale.

Potrivit uefa.org, echipele participante la Euro 2016 vor primi şi bonusuri de un milion de euro pentru victorie şi 500.000 de euro pentru remiză în faza grupelor. Echipele care vor evolua în optimile de finală vor primi câte 1,5 milioane de euro, sfertfinalistele vor obţine câte 2,5 milioane de euro, iar semifinalistele câte 4 milioane de euro. Câştigătoarea turneului va primi un bonus de 8 milioane de euro, iar învinsa din finală 5 milioane de euro.

Acesta va fi primul EURO cu 24 de echipe turneul final, repartizate în patru urne valorice. România se află în grupa a treia.

Franța va fi automat repartizată pe prima poziție în Grupa A, la tragerea la sorți. La turneul final al EURO 2016 vor fi șase grupe a câte patru echipe: primele două clasate plus cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3 vor avansa în optimile de finală. Faza grupelor este programată în perioada 10-22 iunie.

Componența urnelor valorice este următoarea: 
Urna 1: Spania, Germania, Anglia, Portugalia, Belgia; 
Urna 2: Italia, Rusia, Elveția, Austria, Croația, Ucraina; 
Urna 3: Cehia, Suedia, Polonia, România, Slovacia, Ungaria; 
Urna 4: Turcia, Irlanda, Islanda, Țara Galilor, Albania, Irlanda de Nord.

Francezul Bixente Lizarazu, campion în 2000, și olandezul Ruud Gullit, campion în 1988, vor fi maeștri de ceremonie la tragerea la sorți a EURO 2016, alături de ei aflându-se alte nume sonore ale fotbalului mondial, a anunțat UEFA.

Selecționerul Spaniei, Vicente Del Bosque, care a disputat ediția 1980 înainte de a câștiga EURO 2012 ca selecționer, va participa și el la ceremonie, pentru a aduce trofeul.

Vor fi, de asemenea, invitați pe scenă Oliver Bierhoff, care a marcat golul decisiv al Germaniei în finala EURO 1996, și Angelos Charisteas, care a marcat golul cu care Grecia a câștigat titlul în 2004, dar și David Trezeguet, marcatorul golului de aur al Franței în finala din 2000 în fața Italiei.

Cehul Antonin Panenka este cel care a dat numele său penalty-ului, marcat dintr-o scăriță, în victoria Cehoslovaciei la lovituri de departajare în fața Republicii Federale Germania în 1976. 


A 15-a ediție a CE se va disputa în Franța, în perioada 10 iunie — 10 iulie, formula cu 24 de participante fiind o premieră în istoria competiției. Meciurile vor fi găzduite de 10 orașe: Lens, Lille, Marseille, Lyon, Nisa, Saint-Etienne, Toulouse și Bordeaux, finala de pe 10 iulie fiind programată la Paris, pe Stade de France.

România este la al cincilea turneu final european (1984, 1996, 2000, 2008, 2016), cel mai bun rezultat fiind atingerea sferturilor de finală în 2000.

Spania a câștigat ultimele două ediții ale Campionatului European, 2008 (Austria și Elveția) și 2012 (Ucraina și Polonia).

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore