PLANURILE lui Traian Băsescu: Vreau să las în urmă un partid care să aspire la funcţia de PREŞEDINTE VIDEO

Liderul MP Traian Băsescu a declarat, duminică, la începutul şedinţei Consiliului Național al Mișcării Populare, că nu și-a asumat calitatea de președinte al Mișcării Populare cu scopul de a-și atinge anumite obiective politice personale, ci pentru a lăsa în urma sa un partid care să răspundă eficient cerințelor actuale ale electoratului, o formațiune care să-și propună pentru 2024 obținerea celei mai înalte funcții în stat. 
Ionela Marcu
13 dec. 2015, 10:03
PLANURILE lui Traian Băsescu: Vreau să las în urmă un partid care să aspire la funcţia de PREŞEDINTE VIDEO

Membrii MP s-au întrunit, duminică, la Parlament, în şedinţa Consiliului Național al MP participă, la acre participă, alături de liderii din conducerea centrală a partidului, președinții de organizații județene.

”Eu nu sunt președintele partidului pentru că mai am aspirații politice personale. Ceea ce-mi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid performant, un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România și ale României în general. Și care să înceapă un ciclu politic odată cu alegerile din 2016 pe care să-l prelungească către 2024, aspirând la funcția de președinte al României. Este un obiectiv pe termen lung, care depinde foarte mult de rezultatele pe care le veți obține în 2016 la locale și parlamentare și care v-ar da posibilitatea să consolidați partidul în perioada 2016 — 2020 în așa fel încât în 2024 să vă propuneți cele mai înalte obiective politice”, a afirmat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, MP și-a propus la alegerile locale să obțină 10-12% din voturi.

‘Noi ne-am propus pentru alegerile locale un vot politic de 10 — 12%, ceea ce ne-ar crea premise pentru ca la legislative să obținem 15% — 20% din voturile electoratului. Chestiunea aceasta nu se poate rezolva fără să avem structuri organizatorice consistente. De aceea insist ca obiectivul zero în momentul de față să fie crearea de structuri, în mod deosebit în mediul rural”, a spus Traian Băsescu.

În opinia sa, obținerea unui scor de 15 — 20% la alegerile parlamentare ar reprezenta o performanță pentru un partid nou.

Președintele MP le-a cerut liderilor de organizații județene să fie deschiși în mod special către oameni care nu au mai făcut politică până în prezent.

”Vă cer extrem de apăsat să deschideți organizațiile. Avem 85% dintre membrii partidului care sunt oameni noi, tineri, care nu au mai făcut politică, dar, dacă vrem să ajungem un partid de 15-20% la legislative, fără a fi un partid deschis, ne înșelăm. De aceea, apelul meu către președinții de organizații este: deschidere totală în mod deosebit către oameni noi, care vor să intre în politică’‘, a transmis Băsescu.

El a propus, totodată, pentru a apropia tinerii de partid, ca Organizația de Tineret a MP să aibă poziția a doua pe listele de candidați la Camera Deputaților.

”Sigur, vor fi organizații unde vor fi pe locul I dacă sunt valoroși și îndeplinesc criteriile, dar în mod automat locul II trebuie alocat Organizației de Tineret. Dacă nu locul I, locul II, pentru a stimula apropierea tinerilor de partid”, a mai declarat Băsescu.

Tot duminică, va avea loc Congresul de înființare a Organizației de Tineret a Mișcării Populare în cadrul căruia va fi ales președintele tinerilor și echipa de conducere.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Devine obligatoriu în țară. Ordin semnat și parafat azi, 29 iulie: O nouă etapă pentru drepturile românilor
Playtech.ro
De ce este ziua de 29 iulie foarte importantă pentru români. Are legătură directă cu „Deșteaptă-te, române!”
DailyBusiness
Se dau bani GRATIS pentru români! Cardurile vor fi încărcate în august
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Vremea se schimbă brusc. Vești de ultimă oră de la ANM
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Coliziune fatală între tren și camion Kamaz în Rusia: doi morți și până la 100 de răniți
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!