Liviu Dragnea i-a trimis DOUĂ SCRISORI lui Klaus Iohannis. Ce îi solicită

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis două scrisori în care îi solicită să ceară reexaminarea în Parlament a două legi, Legea vânătorii şi Legea care interzice difuzarea de publicitate pentru medicamente şi farmacii. Dragnea a declarat la România TV că aşteaptă de la Iohannis să reacţioneze la nemulţumirile ciobanilor şi agricultorilor care au protestat în Capitală, şi a anunţat că se va întâlni, cel târziu miercuri dimineaţă, cu Valeriu Zgonea, Dacian Cioloş şi Călin Popescu Tăriceanu, pentru a găsi "cea mai bună soluţie" la revendicările protestatarilor.
Ionela Marcu
15 dec. 2015, 13:55
Liviu Dragnea i-a trimis DOUĂ SCRISORI lui Klaus Iohannis. Ce îi solicită

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis lui Klaus Iohannis două scrisori în care îi solicită să trimită două legi în Parlament.

Prima dintre ele vizează amendarea Legii vânătorii. „Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, Vă adresez rugămintea de a solicita Parlamentului reexaminarea Legii nr. 149/16.06. 2015, privind  modificarea şi completarea Legii nr. 407/2006 – Legea Vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Anul acesta s-au adus o serie de modificări legislative, printre care și extinderea limitării numărului de câini de la cei care însoțeau turmele, la cei care păzesc stânele. Inițiatorii legii au preluat, practic, argumentele vânătorilor, şi anume că prea mulți câini la stâne afectează  animalele sălbatice, dar și turismul și vânătoarea. Poate că numărul de câini reglementat prin această lege este unul subdimensionat – dovadă și protestele ciobanilor -,  dar cred că  este de datoria noastră să analizăm și punctul lor de vedere, iar dacă argumentele sunt solide, să procedăm în consecință. Pentru că este evident că dezbaterea parlamentară a fost una insuficientă, la momentul adoptării acestor reglementări.

De asemenea, protestatarii  consideră  neconstituţională legea în această formă,  pentru că interzice păşunatul domestic în perioada 6 decembrie -24 aprilie, pe terenurile pe care le deţin crescătorii de animale, însă permite accesul vânătorilor pe aceste parcele proprietate privată.

Domnule Preşedinte,  consider că soluţia, în acest moment, este la Dumneavoastră, aceea de a uza de dreptul de solicitare a  reexaminării  a acestei legi. Vă garantez că parlamentarii PSD se vor apleca mult mai atent asupra studiului acestei legi şi a impactului său direct faţă de o categorie socio-profesională de  cetăţeni„, îi scrie Dragnea lui Iohannis, potrivit dcnews.ro.

În cea de-a doua scrisoare, liderul PSD îi cere lui Klaus Iohannis să trimită la reexaminare proiectul de lege prin care se interzice difuzarea de publicitate pentru medicamente și farmacii la radio și televiziune:

„”Stimate Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, Vă adresez rugămintea de a solicita Parlamentului reexaminarea referitoare la propunerea legislativă privind interzicerea publicităţii pentru farmacii şi medicamente în audiovizual. Am făcut  acest demers deoarece  senatorii PSD mi-au transmis că votul a fost viciat de o eroare de organizare şi pregătire a şedinţei, în condiţiile în care s-a procedat la renumerotarea punctelor de pe ordinea de zi şi, astfel, în momentul votului, s-a creat o confuzie între proiectele de lege.  Dar, regulamentar, votul nu mai putea fi repetat. Soluţia fiind, în acest moment, cea care este la dispoziţia preşedintelui, şi anume cererea de reexaminare.

Precizez faptul că Raportul comisiilor permanente pentru cultură – media şi sănătate, referitor la proiectul în cauză, de modificare şi completare a  art.17 din Legea nr.148/2000 privind publicitatea şi pentru modificarea Legii nr.504/2002 a audiovizualului,  a fost unul negativ. De asemenea, Guvernul a avizat negativ acest proiect de lege. Consider că această lege este restrictivă şi anticoncurenţială.”

 „Astept de la presedinte Iohannis sa reactioneze, pentru ca este vorba si de aceasta lege (legea vânătorii – n.r.) si de legea care a fost adoptata in Senat, luni. Ma refer la legea care interzice farmaciilor sa isi faca reclame la televizor, care mi se pare ceva ingrozitor. Dincolo de faptul ca este neconstituionala, cred„, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Liderul PSD a mai precizat căva sta de vorbă cu Dacian Cioloş şi Călin Popescu Tăriceanu pentru a găpsit rapid o soluţie la numulţumirile ciobanilor şi protestatarilor care au venit marţi în Capitală.

O să vorbesc cu Zgonea, Tăriceanu şi Cioloş, să găsim cea mai bună soluţie. Trebuie să fie o soluţie rapidă, pentru că nu mai are nimeni nevoie să se piardă în discuţii. Mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) putem avea această discuţie. Cred că în câteva zile se poate reyolva. Depinde de discuţia de mâine. Mâine dimineaţă putem găsi această soluţie„, a declarat Liviu Dragnea.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Românii, chemați la oaste. Mesajul este clar
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bruce Springsteen devine oficial miliardar la 74 de ani
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'