Dan Suciu: Guvernul caută soluţii pentru modificarea legilor, aşa cum solicită crescătorii de animale

Guvernul caută o soluție tehnică și legală pentru modificarea legilor, solicitată de crescătorii de animale, dar acest lucru nu se poate face prin ordonanță de urgență, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
Romania TV
15 dec. 2015, 14:42
Dan Suciu: Guvernul caută soluţii pentru modificarea legilor, aşa cum solicită crescătorii de animale

Premierul Dacian Cioloş a fost sunat, marţi, de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai oierilor care au protestat la Bucureşti şi, după discuţiile cu aceştia, a cerut modificarea prin ordonanţă de urgenţă a legii vânătorii şi a fondului cinegetic. Guvernul Cioloş nu poate modifica, însă, respectiva lege, întrucât aceasta a fost iniţiată de către Parlament, astfel că se caută soluţii tehnice şi legale pentru a se îndeplini cerinţele ciobanilor care au „invadat” marţi Bucureştiul.

„O modificare simplă prin ordonanţă de urgenţă nu este posibilă pentru că e vorba de o lege iniţiată de Parlament şi Guvernul nu poate face modificări de urgenţă pe legi intrate în vigoare pe această cale. Putem găs o altă formul ă legislativă care să cuprindă revendicările oierilor într-o formă sau alta. Chestiunea în sine poate fi cumva reglementată, o să încercăm să o reglementăm printr-un act normativ. Depinde de cum se negociază şi care sunt, punctual, revendicările oierilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Acesta a precizat că premierul Dacian Cioloş este în temă cu problema oierilor, dat fiind faptul că este specialist într-un domeniu cât de cât apropiat de al acestora. „La Ministerul Agriculturii şi la Ministerul Mediului vor avea loc întâlniri între secretarii de stat şi delegaţii ale protestatarilor. Miniştrii sunt la Bruxelles, la întâlniri cu omologii lor europeni, dar se analizează împreună cu secretarii de stat care pot fi soluţiile şi care sunt, mai exact, revendicările oierilor. Trebuie găsită o soluţie tehnică şi legală, care să mulţumească pe toată lumea şi aceasta va veni în cel mai scurt timp”, a punctat Dan Suciu, care a refuzat să comenteze incidentele care au avut loc în timpul protestului ciobanilor.

Mii de ciobani, din toată ţara, protestează, marţi, la Palatul Parlamentului, împotriva modificărilor la Legea vânătorii, intrate recent în vigoare. Ciobanii au blocat bulevardul din faţa Parlamentului, în timp ce alţii au sărit gardul şi au intrat în curtea instituţiei. O delegaţie a protestatarilor discută cu preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi în zonă.

Mii de ciobanii s-au strâns, marţi, în Parcul Izvor, în faţa Palatului Parlamentului. După un protest paşnic, oierii au pornit pe carosabil în jurul Parlamentului. Unii au sărit gardurile Parlamentului, intrând în curtea instituţiei, unde au blocat intrările şi ieşirile. La Palatul Parlamentului s-au luat măsuri sporite de securitate, jandarmii fiind pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene.

O delegaţie a protestatarilor a intrat în Parlament, la negocieri. Ciobanii au fost primiţi de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Oficialul a declarat, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii protestatarilor, că va transmite premierului Cioloş revendicările acestora.

„E foarte greu să ne angajăm în fața reprezentaților oierilor cu o rezolvare pozitivă, în sensul așteptărilor pe care le au. Le-am propus să vorbesc cu premierul, să îi transmit revendicările, cu rugămintea să fie preluate și rezolvate printr-o ordonanță de urgență care trebuie să fie promovată de Ministerul Mediului și Agriculturii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

La discuţii a fost prezent şi fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

Senatoarea Cristiana Anghel a mers printre protestatari ca să îi înfrunte, însă a reuşit să îi înfurie şi mai tare, după ce l-a numit „prost” pe unul dintre ciobani.

Ciobanii au ameninţat că vor bloca străzile din România şi vor protesta cu furci şi topoare, dacă politicienii nu le vor rezolva cerinţele. „Dacă nu se va rezolva, vom bloca străzile în Romania. Vom veni cu furci şi topoare, pentru că aşa au făcut strămoşii noştri şi au rezolvat problemele”, a spus unul dintre protestatari.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Leguma ciudată pe care românii se feresc să o mănânce. E delicioasă, are o textură catifelată, dar puțini știu să o gătească
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru români! Primesc încă 650 de lei
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Imagini de senzație cu Alexia Eram. Cum a fos prinsă fata Andreei Esca
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale suspectului crimelor din Constanța sunt de-a dreptul terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Ciclistul kazah Ilkhan Dostiyev suspendat patru ani pentru dopaj
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...