Tribunalul Argeş urma să ia în discuţie, marţi, cererea de revizuire depusă de fostul poliţist piteştean Cristian Cioacă a dosarului în care a fost condamnat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu. Din motive de procedură, magistraţii au stabilit ca solicitarea să fie judecată pe data de 22 decembrie. Va fi cel de-al treilea termen în acest dosar format pe baza cererii lui Cioacă, care a fost reprezentat, ca de obicei, de avocata Maria Vasii.
CITEŞTE ŞI: Avocata lui Cioacă: „Căutarea Elodiei a fost un experiment”. Fostul poliţist vrea rejudecarea procesului
Cristian Cioacă a formulat o plângere penală împotriva anchetatorilor care s-au ocupat de cazul său, pe care îi acuză că au folosit pentru căutarea cadavrului Elodiei un aparat care ar descoperi cadavre după câteva fire de păr puse într-o cutie. Ulterior, s-a dovedit că respectivul dispozitiv ar fi fost o escrocherie pusă la cale de o companie din Marea Britanie, al cărui inventator a ajuns la puşcărie.
Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat la România TV că fostul poliţist foloseşte plângerile penale ca pe o tactică, sperând că-i vor fi de folos la soluţionarea favorabilă a cererii de revizuire a dosarului în care a fost condamnat.
„Plângerea lui Cristian Cioacă nu este ceva nou, întrucât ne-a obişnuit cu astfel de situaţii. Este o tactică a lui să formuleze plângeri penale împotriva anchetatorilor, crezând că-l vor ajuta la soluţionarea dosarului de revizuire. Să nu uităm că el a depus nenumărate plângeri la CSM împotriva tuturor anchetatorilor şi magistraţilor care au lucrat în acel dosar, inclusiv împotriva judecătorului care a soluţionat pe fond dosarul de omor. Eu înţeleg că Cioacă a formulat plângeri fiind supărat că, folosindu-se acel aparat, nu a fost găsit corpul victimei, el ştiind foarte bine însă că a omorât-o pe Elodia„, a explicat avocata familiei Ghinescu.
Vă reamintim că fostul ofiţer de poliţie a fost condamnat definitiv la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce Curtea de Apel Piteşti a schimbat încadrarea juridică a faptei, din omor, în lovituri cauzatoare de moarte.