Lucruri pe care trebuie sa le stii despre bebelusi si nu le stiai pana acum

Ah, bebelusii. Pe cat de simpatici, pe atat de interesanti sunt. Descoperi intotdeauna cate un lucru nou, asemenea lui, caruia lumea inconjuratoare i se pare cu totul noua.
Romania TV
17 dec. 2015, 13:29
Lucruri pe care trebuie sa le stii despre bebelusi si nu le stiai pana acum

Asa si cu ei. Pentru a va surprinde, va prezentam cateva lucruri despre bebelusi pe care sigur nu le stiati si despre creierul acestora, atat de complex, care incearca de fiecare data sa ne transmita anumite lucruri pe care nu le vedem si nu le intelegem:

  1. Toti bebelusii se nasc mai devreme: potrivit biologilor, daca natura nu ar fi limitat marimea pelvisului la femei, atunci multi dintre bebelusi s-ar naste mult mai tarziu. Iar pentru a facilita o nastere naturala, creierul bebelusilor are un sfert din marimea unui creier adult. Anumiti pediatric considera primele 3 luni de viata ale bebelusului drept cel de-al patrulea trimestru de sarcina, pentru a sublinia lipsa de abilitati sociale ale nou—nascutilor in aceasta etapa.
    Spre exemplu, primul zambet nu apare mai devreme de 10 – 14 saptamani.
  2. Creierul bebelusilor se dezvolta ca si cum ar fi stimulat de steroizi: la nastere, creierul bebelusilor seaman foarte mult cu cel al primatelor si omului din Neandertal. Dupa nastere, creierul uman se dezvolta rapid, in primul an ajungand la aproximativ 60% din dimensiunile unui creier de adult.
  3. Reactiile parintilor dezvolta creierul copilului: Cortexul prefrontal al bebelusilor nu are prea mult control, asa ca efortul de a disciplina sau teama de rasfat nu isi are rostul in prima etapa de dezvoltare la bebelusi.
  4. DVD-urile si CD-urile educationale sunt nefolositoare pentru bebelusi: noi cercetari au scos la iveala faptul ca raspunsurile sociale sunt fundamentale pentru dezvoltarea abilitatilor copilului de a invata sa vorbeasca. Tocmai de aceea DVD-urile sunt ineficiente. Trebuie doar ca parintii sa se joace cu el si va invata o multime de lucruri!

Creierul bebelusilor este unul extrem de interesant si nu trebuie sa iti faci prea multe griji, mai ales in primele luni de viata, cand te atentioneaza prin plans ori de cate ori ii este foame, trebuie schimbat sau il doare ceva. Noriel te poate ajuta doar cu un singur lucru: oferte excelente la produse pentru bebelusi, reduceri mari, jucarii si multe lucruri care iti vor facilita viata si iti vor permite sa te bucuri in totalitate de momentele interesante cu bebelusul tau agitat, mofturos, greu de inteles uneori, dar zambaret in fiecare dimineata.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai puternică mașină electrică? Modelul care își distruge orice rival va avea 1527 de cai putere și va atinge 100 km/h în doar 2 secunde
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
ZILE DE FOC în România. Caniculă şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Care este cea mai bună mamă în funcție de zodie? Află caracteristicile mamei perfecte pentru fiecare semn astrologic!
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...