În faţa judecătorilor ICCJ, Radu Bica a declarat că datorită lui aproximativ 1.000-1.200 de clujeni vor avea în continuare locuri de muncă, „în urma plecării Nokia de la Jucu”, întrucât el s-ar fi ocupat exclusiv, împreună cu o echipa de specialişti, „de perfectarera unui contract larg cu firma Boch în România”, anunţă Mediafax.
Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.
Vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asiguratoriu pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari de natura taxelor vamale, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Radu Bica a susţinut că dezbaterile pe perfectarea contractului, privind fabrica de la Jucu, au început în luna aprilie, iar in 7 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc o ultimă întâlnire cu cei de la Boch, de la care el a lipsit din cauza acestui dosar în care este arestat, dar că „treaba merge înainte”. Bica a declarat că a muncit toată viaţa, şi în şcoală, afirmând că se obligă să respecte rigorile unei eventuale eliberări provizorii.
ICCJ a respins contestaţia lui Bica, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut, în 31 octombrie, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant delict. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care deţine două firme în Cluj-Napoca, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.
El a fost a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, avocaţii săi au declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins, vineri, acţiunea apărării. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat că, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.
În aceleaşi împrejurări, Bica ar fi pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro. La data de 31 octombrie 2011, Bica a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.