Liderul PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, că legea adoptată de Senat este „realmente o bombă cu ceas” şi ea poate arunca în aer toată analiza pe care guvernul şi-a făcut-o acum o lună.
„Poate caută să afle domnul Cioloş despre ce a fost vorba. Surpriza mea extrem de neplăcută a fost să văd că un secretar de stat al unui guvern care public nu susţine aceste privilegii a fost pierdut în văzduh, nu a ştiut ce punct de vedere să aibă, a spus că guvernul nu şi-a lămurit punctul de vedere. (…)Nu a spus nici nu, nici da, ceea ce e complet deplasat”, a declarat Gorghiu.
Citeşte şi: Proiectul de lege privind PENSIILE SPECIALE ale aleşilor locali, ADOPTAT de Senat UPDATE
„Mă întreb dacă mâine un secretar de stat va fi chemat totuşi să explice de ce în intervalul acesta de timp n-a avut bunăvoinţa să-şi pregătească o frază (…) în care să se regăsească un refuz, o respingere a acestui proiect”, a adăugat Alina Gorghiu.
De altfel, a mai spus copreşedintele PNL, poate va fi o surpriză, aşa cum s-a întâmplat cu legea pensiilor parlamentarilor, şi după o „analiză temeinică” Preşedinţia întoarce acest proiect în Parlament.
Plenul Senatului a aprobat, luni, cu amendamente, proiectul de lege privind pensiile aleșilor locali. Propunerea legislativă a fost aprobată cu 86 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Senatul este cameră decizională, proiectul fusese adoptat tacit de Camera Deputaţilor.
Legea, în forma adoptată de plenul Senatului, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare eşalonate au dreptul la încetarea mandatului la indemnizaţie pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat.
Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.