1. Creşterea ratei dobânzii în SUA va contribui la îmbunătăţire rezultatelor bancilor americane. Dolarul este estimat la o cotaţie de 1,1 dolari la un euro, ceea ce nu va fi de bun augur pentru exportatorii americani.
2. Schimburile comerciale globale se vor extinde cu 3 % în 2016, comparativ cu o creştere de 8-9 %, cum s-a întâmplat înainte de criza finaciară.
3. Jocurile Olimpice de vară din Brazilia vor genera venituri mari pentru ţara din America Latină, în marea parte datorită publiciţăţii. Anul următor, piaţa de publicitate din Brazilia va creşte cu 11% .
4. Marile companii farmaceutice vor reuşi să prelungească speranţa de viaţa a oamenilor. Chiar şi în Africa de Sud, unde sunt foarte multe cazuri de SIDA, speranţa de viaţă va atinge 57, 2 ani, iar la nivel global, 72,7 ani.
5. În Germania va avea loc o nouă „Revoluţie Industrială”. Se estimează că în 2016 roboţii şi echipamentele de producţie construite de nemţi vor creşte productivitatea Germaniei cu până la 30%.
6. Eliberat de sancţiuni, Iranul va exporta jumătate de milion de barili de petrol pe zi, peste tot în lume. Banii câştigaţi din petrol vor fi investiţi cam în toate domeniile, preponderent în industria producătoare de maşini şi în industria hotelieră.
7. India nu va detrona China în 2016, care are vânzări de trei ori mai mari decât India în industria retail. China îşi păstrează supremaţia, deşi este în scădere, faţă de India care va avea o creştere de 8% în comerţul cu amănuntul.
8. Mediul de afaceri din Rusia va fi perturbat de sancţiunile economice impuse de UE şi de preţul barilului de petrol care va fi de 60 de doalri. Comerţul cu amănuntul va scădea din nou în 2016, cu 1 % .
9. Creditarea în China va creşte în 2016 cu 11 %. China începe să fie una dintre marile puteri cu mari datorii.
10. Cererea tot mai mică a Chinei pentru materii prime afectează Australia. Cu noi capacităţi de producţie de gaz natural lichefiat, preţul benzinei se va menţine la 40 % faţă de maxime.