Circulaţia trenurilor de pasageri, în condiţii de iarnă. Mai multe trenuri au avut întârzieri

Circulația trenurilor de pasageri se desfășoară în continuare în condiții de iarnă. Opt trenuri au sosind cu întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord București.
Romania TV
05 ian. 2016, 18:37
Circulaţia trenurilor de pasageri, în condiţii de iarnă. Mai multe trenuri au avut întârzieri

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri etc.) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și le va acorda asistența necesară.

„Prioritatea companiilor feroviare este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor privind siguranța circulației (…). Se colaborează operativ și centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru călători. Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor”, spune CFR Călători, printr-un comunicat.

Citeşte şi TRAFIC DE COŞMAR în Capitală. Se circulă îngreunat din cauza poleiului şi a zăpezii VIDEO

Până la ora 16,30, niciun tren dintre cele peste 1.200 de garnituri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară nu a fost anulat, însă opt trenuri au sosit cu întârzieri în Gara de Nord București: IR 1742 Satu Mare — Oradea — București (60 de minute întârziere), IR 1782 Pitești — București Nord (50 de minute), IR 1696 Timișoara Nord — București Nord (40 minute), IR 1892 Craiova — Pitești — București Nord (90 de minute, ca urmare a preluării pasagerilor de la trenul R 9401 Caracal — Pitești, la care locomotiva a avut probleme tehnice), IR 1692 Timișoara Nord — București Nord (40 de minute), IR 473 Budapesta — București Nord (40 de minute), IR 347 Viena — București Nord (130 de minute) și IR 1788 Pitești — București Nord (30 de minute).

Totodată, la trenurile IR 1621 București Nord — Timișoara Nord și IR 1651 București Nord — Suceava Nord au fost două vagoane care au avut probleme la sistemul de încălzire, iar pasagerii au fost redistribuiți.

„Întrucât este o situație în evoluție, sunt posibile și alte întârzieri și/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească”, precizează compania.

De asemenea, călătorii pot afla informații în timp real despre situația circulației trenurilor de pe site-ul companiei de Infrastructură, respectiv www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren tot pe același site, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

Potrivit sursei citate, călătorii vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...