KLAUS IOHANNIS, criticat de un român din Florida: „Înţelegem că vă aflaţi la odihnă… Ne-aţi pierdut!”

Un român stabilit în Florida, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis a ales să-şi petreacă vacanţa de Sărbători vacanţă, i-a transmis şedului statului o scrisoare prin care îi reproşează, printre altele, că e mai preocupat de vacanţe decât de ţară.
Ionela Marcu
06 ian. 2016, 09:07
KLAUS IOHANNIS, criticat de un român din Florida:

În urmă cu un an, Klaus Iohannis câştiga alegerile prezidenţiale cu ajutorul Diasporei care se revoltase împotriva lui Victor Ponta pentru lipsa urnelor de vot în afara graniţelor. În mai puţin de jumătate de mandat, Iohannis a reuşit să îi dezamăgească pe unii dintre românii care l-au pus în scaunul de la Cotroceni.

Un român stabilit în Florida, acolo unde şeful statului se află în aceste momente în vacanţă, i-a transmis lui Iohannis o scrisoare prin care îi reproşează, printre altele, că e mai preocupat de vacanţe decât de ţară.

Scrisoarea a fost publicată pe asociatiaromanilor.com:

„Stimate domnule președinte,

Vă scriu aceste rânduri, care sunt în ultimă instanță un ultim apel la bunăvoință, cu mare tristețe și cu profundă speranță să ne înșelăm.

Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist în domeniul IT, stabilit în Statele Unite din anul 1999. În Florida, aici, unde v-ați petrecut vacanța de iarnă, la soare. Vă scriu în numele meu, al familiei mele, cât și al majorității sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliți în Statele Unite, integrați și apreciați în comunitate.

Invocăm această majoritate, Excelență, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohanis președinte. Înțelegem că vă aflați la odihnă, într-o altă binemeritată vacanță, din cele patru, după puțin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-ați recuperat România.

În schimb, Excelență, ne-ați pierdut pe noi.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis nu participă miercuri la şedinţa CSM pe care ar trebui să o prezideze. Care este motivul

La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohanis. Am fi ieșit la vot, cu siguranță, mult mai mulți, dacă am fi beneficiat de mai multe secții de vot.

în Florida, Excelență, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secție de vot. Cu siguranță vă amintiți ce ne-ați promis, nouă și tuturor celorlalți români din diaspora, după ce ați fost declarat câștigător.

În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelență, că românii din Diaspora vor fi reprezentați în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori și 4 deputați. mai bine zis, tot de 2 senatori și 4 deputați.

Comparativ, vă informăm, Excelență, că județul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanță, va fi reprezentat de 3 senatori și 6 deputați.

Excelență, suportăm că un ministru al Guvernului pe care l-ați girat vrea să ne impoziteze banii câștigați. În cele din urmă, miliardelor trimise anual ACASĂ le mai putem adăuga ceva.

Excelență, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc ACASĂ de sărbători și trec, an de an, prin același coșmar al vămilor aglomerate.

Excelență, ne deranjează prea puțin că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanți și vom avea și pentru următorii 4 ani unul cu peste 466.

Excelență, înțelegem că sunteți prea ocupat și preocupat, mult mai ocupat decât predecesorul președinte, care în 2 mandate a făcut ZERO concedii în afara României.

Ce nu înțelegem, ne deranjează și nu răbdăm, Excelență, este că fugiți de noi, pas cu pas.

Cum spuneam, sper să mă fi înșelat scriind aceste rânduri, motiv pentru care, Excelență, vă rugăm respectuos să ne faceți onoarea unei întâlniri. Dacă nu acum, Excelență, poate cu ocazia următoarei vizite de iarnă în Florida.

Palm Beach, Florida
5 ianuarie 2016″

În decembrie,  Sorin Roiban a scris şi un mesaj pe Facebook:Dragi romani din Florida. Mr prezident isi face sarbatorile aici la doi pasi, in Palm Beach. Haideti sa-i uram Sarbatori Fericite si sa-l invitam la o intalnire. Ocazie cu care vom vedea daca este cu adevarat presedintele nostru sau ne-am inselat.”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'