Potrivit site-ului Senatului, aleșii PSD-UNPR care nu au luat cuvântul niciodată sunt Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre, și Șerban Mihăilescu. În anul 2015 Mazăre are în activitatea sa de senator doar două interpelări și o singură inițiativă legislativă, iar Șerban Mihăilescu nicio declarație politică și nicio interpelare, în schimb a semnat 14 inițiative legislative.
Citeşte şi: Şapte deputaţi au vorbit O SINGURĂ DATĂ în plen, la jurământ. Care sunt parlamentarii cei mai ACTIVI
Senatorul Ilie Năstase a luat cuvântul doar o singură dată în plen, are 13 inițiative legislative, dar nu a făcut nicio interpelare și nicio declarație politică, iar fostul vicepremier Gabriel Oprea a vorbit de două ori — la adoptarea proiectului de lege privind pensiile militare de stat și la dezbaterea și aprobarea proiectului de hotărâre privind Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 — 2019. Fostul ministru de Interne are 12 inițiative legislative.
Tot de două ori a luat cuvântul și Dan Șova — în cele două ședințe de plen din 2015 în care s-a dat votul pe cererile justiției în cazul său, dar și fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, care a vorbit doar la dezbaterile privind Codul fiscal și Codul de procedură fiscală. Cei doi senatori au câte patru inițiative legislative.
În grupul parlamentar PSD, printre cei mai activi senatori în 2015 au fost Gabriela Firea cu 42 de luări de cuvânt, urmată de Georgică Severin — 40.
Liderul senatorilor social-democrați, Mihai Fifor, a avut 39 de intervenții, Haralambie Vochițoiu și Ecaterina Andronescu — câte 37. Ecaterina Andronescu nu a avut nicio declarație politică și nicio interpelare.
În cazul liberalilor, senatorii Crin Antonescu și Cristian Rădulescu nu au luat cuvântul niciodată anul trecut în plenul Camerei Superioare. Rădulescu are în schimb o singură interpelare adresată în 2015 și patru propuneri legislative.
Copreședintele PNL Vasile Blaga a avut patru luări de cuvânt în 2015, nouă inițiative legislative, nicio declarație politică, nicio întrebare sau interpelare adresată membrilor Guvernului. Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a avut șase luări de cuvânt în 2015, 24 de propuneri legislative, nicio declarație politică, nicio interpelare sau întrebare adresată Guvernului de la începutul legislaturii.
Președintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a avut nouă intervenții în plen anul trecut, 18 inițiative legislative, nicio întrebare și o singură interpelare.
Vicepreședintele Senatului Teodor Atanasiu a luat cuvântul în 11 ședințe de plen, a avut opt propuneri legislative, nicio declarație politică în 2015, nicio întrebare și o singură interpelare. Prim-vicepreședinții PNL Gheorghe Flutur și Anca Boagiu au avut — 12, respectiv 13 luări de cuvânt și 24 inițiative legislative, respectiv cinci.
Printre cei mai activi senatori liberali în 2015 s-au numărat Octavian Motoc cu 70 de luări de cuvânt și Tudor Barbu — 62.
Puiu Hașotti a avut 46 de intervenții în plenul Senatului, Mircea Dobra — 42, Valeriu Todirașcu — 37, Mariana Câmpeanu — 33, Traian Igaș — 30, Vasilica Miron — 29 și liderul senatorilor liberali Ion Popa — 27.
La grupul ALDE, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, are doar 11 luări de cuvânt anul trecut, patru inițiative legislative, fără întrebări și interpelări, în schimb Cristiana Anghel are 71 de intervenții în 2015 și 1.145 de la începutul legislaturii, 22 de propuneri legislative.
Senatorul Verestoy Attila de la UDMR are 35 de luări de cuvânt în anul 2015 și trei propuneri legislative, iar Marko Bela — 12 intervenții și patru inițiative legislative. Cei doi senatori nu au interpelări și declarații politice pe anul trecut.
Senatorul independent Mircea Geoană are patru luări de cuvânt anul trecut, șapte propuneri legislative, nicio interpelare și nicio declarație politică.