Teatrul Nottara a rămas din nou FĂRĂ SEDIU. Clădirea ArCuB a fost încadrată cu risc seismic de grad I

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că a aflat, pe 30 decembrie 2015, că teatrul nu se poate muta în sediul ArCuB din strada Batişte, deşi ar fi avut o întâlnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Păun, chiar cu o zi înainte.
Alina Costache
07 ian. 2016, 12:34
Teatrul Nottara a rămas din nou FĂRĂ SEDIU. Clădirea ArCuB a fost încadrată cu risc seismic de grad I

Teatrul Nottara a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batişte din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic, atât conducerea Nottara, cât şi cea a ArCuB spunând că au aflat despre acest lucru în ultimul moment.

„Am aflat pe 30 decembrie, când urma să se voteze predarea în administraţie a ArCuB, aşa cum trebuia să se întâmple. Doamna a uitat să ne spună. Cine să creadă că în 29 decembrie, când ne-am întâlnit, nu a ştiut? Una dintre posibilele explicaţii ar fi că are Alzheimer‎ şi că ar trebui să îşi dea demisia sau că a făcut acest lucru din alte motive”, a spus Marinela Ţepuş.

Aceasta a adăugat că Teatrul Nottara va întocmi o scrisoare deschisă prin care va cere demisia Mihaelei Păun. „Doamna a reuşit să facă ce nu a făcut cutremurul din 1977 pentru Nottara – să îl scoată din activitate două luni”, a mai spus Marinela Ţepuş.

ArCuB anunta inchiderea sediului din strada Batistei

ArCuB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti – anunta inchiderea sediului situat in strada Batistei numarul 14 si anularea tuturor evenimentelor programate in sala ArCuB Batistei, dupa ce, in urma celei mai recente expertize tehnice, cladirea a fost incadrata in clasa I de risc seismic, anunta institutia de spectacole, intr-un comunicat.

Spectacolele pentru care biletele fusesera puse deja in vanzare au fost anulate. Pana la consolidarea cladirii, toate evenimentele ArCuB se vor desfasura in sediul din strada Gabroveni, anunta ArCuB.

„In anul 2006, a fost realizata expertiza tehnica privind riscul seismic al cladirii, iar imobilul a fost incadrat in clasa II de risc. In urma acestei expertize, in anul 2007, au fost efectuate, la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, demersurile necesare pentru consolidarea cladirii. Din motive independente de vointa noastra, lucrarile de consolidare nu au mai avut loc.

In anul 2015, avand in vedere obligatiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, au fost realizate primele demersuri in vederea consolidarii acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate. In cadrul studiului, cladirea a fost reexpertizata tehnic, potrivit noilor reglementari tehnice in vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismica – Partea I: Prevederi de proiectare pentru cladiri) si P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismica – Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismica a cladirilor existente). Conform noii expertize tehnice, cladirea se incadreaza in clasa I de risc seismic si nu poate fi folosita, potrivit OG 20/1994, actualizata prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1. Studiul a fost realizat de societatea SACO CONSTRUCT S.R.L., finalizat si predat ARCUB la data de 29 decembrie 2015 iar institutia a notificat imediat Primaria Generala a Capitalei, in legatura cu noua situatie a cladirii”, se arata in comunicatul ArCuB.

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, condamnaţi la peste trei ani de închisoare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!