Managerul de la Nottara: În două-trei zile încep lucrările pentru adaptarea spaţiului de la Teatrul Elisabeta

Teatrul Nottara își va muta o mare parte din spectacole la Teatrul Elisabeta, o instituție particulară, după ce clădirea din strada Batiștei nr. 14, sediu aparținând ArCuB, a fost clasificată, la sfârșitul lunii decembrie, cu gradul I de risc seismic, a anunțat luni Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara, într-o conferință de presă.
Filip Stan
11 ian. 2016, 14:46
Managerul de la Nottara: În două-trei zile încep lucrările pentru adaptarea spaţiului de la Teatrul Elisabeta

Mutarea la Teatrul Elisabeta a fost realizată cu sprijinul primăriei și că „în două — trei zile”, după finalizarea negocierilor, vor începe lucrările pentru adaptarea spațiului și a scenei la nevoile spectacolelor de la Nottara.

„De astă dată, primăria a luat frâiele și ce nu am reușit împreună să facem într-o lună și jumătate, adică să o capacităm pe Mihaela Păun (managerul ArCuB — n.r.), adică doar să răspundă invitației pe care ea ne-a făcut-o, a reușit primăria cu Teatrul Elisabeta. Până la urmă și noi ne-am gândit că e mai bine să ne ducem acolo unde suntem doriți, decât acolo unde nu suntem primiți, și mare parte din spectacole, măcar vreo 20, sperăm să le putem juca acolo, după ce vom adapta decorurile, după ce vom adapta scena, pentru că este una foarte mică care mai trebuie cumva ajustată. Mai devreme a fost acolo scenograful nostru, Ștefan Caragiu, cu câțiva oameni de la tehnic, astfel încât vom începe cât mai curând ajustarea scenei ca să putem juca acolo. (…) Primăria a negociat cumva condițiile și ne-a lăsat pe noi să vedem dacă putem merge acolo. S-a pornit cumva invers: primăria ne-a oferit această posibilitate, trimițându-ne să vedem cum este și dacă ne putem adapta și nu cum am solicitat noi ArCuB-ului și nu s-a putut. Am fost acolo și se poate, așa că, în două — trei zile, sperăm să negociem și să fie de bine. Este o chirie și poate că este și mai civilizat așa, pentru că atunci când plătești ai și serviciile adecvate”, a explicat Marinela Țepuș.

Ea a arătat că, după ce s-a anunțat că sala de la ArCuB nu mai poate fi folosită pentru desfășurarea de spectacole, a primit invitații de a muta reprezentații ale teatrului de la foarte multe instituții culturale, începând cu teatre din Capitală și din țară, până la Casa Artelor din sectorul 3, Universitatea Politehnică și chiar Institutul Cultural Maghiar.

„În fiecare zi mai apar, astăzi a apărut chiar Teatrul din Constanța. E vorba de sala de la Palatul Cotroceni — o dată pe lună, un spectacol cu o piesă românească, Cercul Militar — de două ori pe lună și încercăm să mai obținem câteva zile, poate încă două, pentru că este o sală foarte frumoasă, intimă și primitoare și se potrivește cumva cu spectacolele noastre de la Sala Studio, un studio de la Radio, oferit de curând, Teatrul Țăndărică, Teatrul de Comedie — unde vom avea premiera pe 20 ianuarie cu spectacolul „O familie de artiști”, în regia lui Alexander Hausvater, la ora 19,00—, Teatrul Bulandra — care va adopta spectacole, Casa Artelor de la sectorul 3, oferită de Alice Barb, Aula de la Universitatea Politehnică ce se va deschide în martie și care a fost propusă în ultima clipă de Ecaterina Andronescu, Institutul Cultural Maghiar — a fost o invitație emoționantă și vom juca cu siguranță și acolo—, mall-urile toate câte sunt prin București, cinematografe, și la Scala urmează să vedem dacă putem juca ceva. De asemenea, am primit invitații de la Târgoviște, unde vom juca o dată pe lună, la Constanța — o dată pe lună, la Buzău — poate de mai multe ori pe lună pentru că ei au un teatru de proiecte și pot să ne găzduiască chiar mai des. Sunt sigură că vor mai veni propuneri, nu refuzăm pe nimeni, vom încerca să facem față acestor invitații, pentru că numai așa ne putem exprima recunoștința față de gestul extraordinar pe care l-au făcut invitându-ne într-un timp atât de greu pentru noi”, a precizat Marinela Țepuș.

Ea a spus că, în urma închiderii sălii ArCuB, i-a solicitat managerului Mihaela Păun în mai multe rânduri să spună de ce nu a anunțat din timp că acel spațiu se afla în curs de expertizare, în acest sens redactând și o scrisoare deschisă.

„Această scrisoare v-o adresez în numele actorilor Teatrului Nottara, pe care v-ați permis să-i umiliți vreme de o lună și mai bine, promițându-le tot ajutorul și, în fond, căutând, prin diverse tertipuri, să le luați orice șansă de existență normală. Această scrisoare v-o adresez în numele realizatorilor propriilor dumneavoastră producții, care se jucau până acum în sediul din strada Batiștei nr. 14, spectacole pe care nu pregetați să le dați afară, numai ca să vă asigurați că Teatrul Nottara nu va beneficia de găzduirea dumneavoastră confortabil, însă doar temporară, cum v-am spus din start”, se arată în scrisoarea deschisă prezentată de Marinela Țepuș.

Managerul de la Nottara și-a exprimat îndoiala că Mihaela Păun nu ar fi cunoscut din timp rezultatul expertizei și a susținut că adevărul a fost ascuns. „Ne exprimăm public dezamăgirea față de atitudinea ignobilă a unui așa-numit om de teatru față de adevărații oameni de teatru. Această atitudine a condus la ștergerea din istoria îndelungată a teatrului nostru a măcar două luni de activitate curentă”, a mai spus Marinela Țepuș.

Citeşte şi Spectacolele Teatrului Nottara se vor desfăşura la Teatrul Elisabeta

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii își schimbă destinul după 17 august. Răsturnări de situație, prosperitate, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
Playtech.ro
WOW cât de bine arată la 51 de ani! Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie
DailyBusiness
Iar se scumpesc gazele naturale! Anunțul făcut de Asociația Energia Inteligentă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Unde se ascund prinții William și Kate. Decizie neașteptată în Familia Regală
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...