Lovitură dură pentru românii cu credite în franci elveţieni. Vezi la ce clauze au ajuns să apeleze acum băncile

O nouă lovitură pentru românii care au credite în franci elveţieni. După ce au fost preluaţi de alte bănci şi li s-au recalculat ratele, băncile au venit şi cu o clauză abuzivă: clienţii să semneze că nu le dau în judecată.
Filip Stan
11 ian. 2016, 20:35
Lovitură dură pentru românii cu credite în franci elveţieni. Vezi la ce clauze au ajuns să apeleze acum băncile

Mai mulţi clienţi cu credite în franci care au fost transferaţi de la Volksbank la Banca Transilvania se plâng că atunci când au fost chemaţi să li se comunice noile date, banca ar fi încercat să le strecoare clauze despre care nu i-a informat.

„Este o clauză unde îmi asum răspunderea că voi plăti la orice curs va fi şi că nu voi mai da banca în judecată. Am reacţionat întrebând angajata băncii de ce mă obligă să semnez acele condiţii generale, din moment ce nu mi le listase, nu mai zic că nici nu le citisem”, a spus Alina Ionescu, clientă a băncii, potrivit digi24.ro.

Clienta băncii spune că, în cele 30 de pagini de condiţii generale pe care le-a primit apoi, la cerere, a descoperit prevederi abuzive.

Banca răspunde acuzaţiilor şi spune că semnarea condiţiilor generale de către clienţii fostei Volksbank nu este obligatorie, iar dacă unii au fost puşi să le accepte, este vorba despre excepţii. Avocaţii clienţilor susţin că instituţia de credit vrea să se apere şi de datornicii care s-ar putea întoarce împotriva băncii.

Banca Transilvania a anunţat luni finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank, circa 10% dintre cele 2,2 milioane de clienţi provenind de la banca achiziţionată, precum şi 400 de persoane dintre cei 7.300 de angajaţi.

„La opt luni de la achiziţionarea Volksbank România avem ocazia să anunţăm încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT şi fuziunea celor două bănci. Acum suntem o singură bancă, o singură echipă„, se arată într-un comunicat al Băncii Transilvania.

La achiziţionarea, integrarea Volksbank în structura Băncii Transilvania şi fuziunea prin absorbţie au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilităţi permanente în domenii-cheie.

Citeşte şi: Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Volksbank România

„Am pornit la drum în acest proiect cu gândul că dorim să păstrăm clienţii Volksbank România, să construim, de la început, o relaţie pozitivă. La momentul achiziţionării VBRO am făcut public angajamentul faţă de aceştia, pe care l-am respectat: aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT„, se precizează în comunicat.

Clienţii Volksbank au beneficiat de o reducere a datoriei totale de 1,5 miliarde lei, reprezentând restituirea comisionului de risc pentru credite, indiferent de monedă, discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni şi diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente.

Banca Transilvania a semnat în decembrie 2014 un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România, iar în aprilie 2015 a anunţat finalizarea tranzacţiei. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Operaţiunea a fost aprobată, la sfârşitul lunii august, de Banca Naţională a României, data efectivă fiind ultima zi a lunii decembrie a anului trecut, când a încetat de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România.

Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar românesc în funcţie de active, după BCR şi BRD, iar în urma integrării va concura cu BRD pentru a doua poziţie pe piaţă.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, în urcare cu 10,6% faţă de finele anului trecut, în timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfârşitul lui 2014.

Spynews
Mireasa - Iubește de 10. Ce și-au spus Alexandru și Daiana când credeau că nu îi aude nimeni. Mirela Vaida i-a dat de gol | VIDEO
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Animalul scump, a căruit înfățișare îi sperie pe mulți. Cu cât se vinde un exemplar
Capital.ro
Interzis de joi, 1 august. Se dau amenzi de până la 2.500 de lei. Autoritățile au luat decizia
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Românii NU își vor mai putea pune plombe dentare. Se INTERZIC de la 1 ianuarie 2025
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Daniela Crudu, imagine rară cu bărbatul care a cucerit-o. Acum nu îl mai ține ascuns! Vedeta, vacanță romantică cu tatăl copiilor | VIDEO
Spynews
O femeie a fost condamnată la închisoare pentru că i-a dat prea multă mâncare câinelui. Ce alte măsuri au luat autoritățile în acest caz
Evz.ro
Traian Băsescu, o durere peste care nu poate trece. Nu și-a îndeplinit o mare dorință
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
A plecat cu 20.000 € de la Bordea! Cum s-a negociat divorțul dintre comendiant și soția sa, Livia
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Secretarul general al Ligii Arabe acuză Israelul de politicile nesăbuite în Orientul Mijlociu
MediaFlux
Când vin PENSIILE MAJORATE! Anunț OFICIAL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?