DISELGATE. Statul California a respins planul Volkswagen. SUA continuă discuţiile cu nemţii pentru repararea maşinilor

DISELGATE. Oficialii Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) au anunțat că vor continua discuțiile cu Volkswagen pentru a ajunge la un acord privind repararea celor aproape 600.000 de vehicule diesel afectate de scandalul emisiilor.
Filip Stan
14 ian. 2016, 09:30
DISELGATE. Statul California a respins planul Volkswagen. SUA continuă discuţiile cu nemţii pentru repararea maşinilor

Directorul general al grupului VW, Matthias Mueller, s-a întâlnit miercuri cu Gina McCarthy, administratorul Agenției pentru Protecția Mediului din SUA. A fost o întâlnire la cel mai înalt nivel între oficialii SUA și Volkswagen de la izbucnirea scandalului, în septembrie 2015. „Vom continua să lucrăm pentru a ajunge la o soluție„, a afirmat un purtător de cuvânt al EPA.

DISELGATE. Întâlnirea, la care a participat și șeful brandului VW, Herbert Diess, a venit la o zi după ce statul California a respins planul transmis în decembrie de VW apreciindu-l ca ‘inadecvat’ și nu suficient de rapid. Directorul general al VW nu a făcut declarații după întâlnirea cu șeful EPA. La Bursa de la Frankfurt, acțiunile VW au crescut miercuri dimineață cu 3,4%, dar au închis în scădere cu 0,4%, la 120,50 euro.

Volkswagen ar putea răscumpăra unele mașini afectate de scandalul emisiilor, a afirmat luni directorul general al grupului german, Matthias Mueller. „În unele cazuri, repararea mașinilor va fi foarte ușoară, în altele va fi extrem de costisitoare, iar în acele cazuri va trebui să negociem dacă nu ar fi mai bine să aducem înapoi la Volkswagen unele vehicule. În teorie este posibil„, a declarat Matthias Mueller, la Salonul Auto de la Detroit.

De asemenea, șeful VW a dat asigurări că suma de 6,7 miliarde de euro (7,28 miliarde de dolari) pusă deoparte pentru repararea tuturor mașinilor afectate de scandalul emisiilor este suficientă. „Am pregătit 6,7 miliarde de euro pentru repararea tuturor vehiculelor pe plan global. Presupunem că ar trebui să fie suficient„, a afirmat Mueller.

Acesta a anunțat că VW va propune Agenției pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) un nou convertor catalitic care ar putea fi montat la aproximativ 430.000 de vehicule echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Matthias Mueller și-a exprimat optimismul privind perspectivele referitoare la evoluția vânzărilor VW în acest an. Întrebat dacă și în 2016 grupul se va confrunta cu un declin al vânzărilor, Matthias Mueller a răspuns: „Ne confruntăm cu o situație dificilă pe plan global, așteptăm să vedem cum va evolua„.

Avem un portofoliu de produse extrem de atractiv și suntem încrezători că vom avea succes în 2016„, a adăugat el.

Citeşte şi DISELGATE. Volkswagen le-a cerut scuze americanilor şi promite investiţii de 900 milioane dolari în SUA

Luni, VW a anunțat creșterea vânzărilor anuale în America de Nord (4,4%) și Europa Occidentală (4,8%), în ciuda scandalului emisiilor. Pe plan global, livrările Volkswagen au scăzut anul trecut cu 2%, la 9,931 milioane de unități. Comentând aceste date, Matthias Muller a precizat: „Livrarea a circa zece milioane de vehicule este un rezultat excelent, în special ținând cont de condițiile dificile de pe unele piețe, precum și de scandalul emisiilor, din ultimul trimestru din 2015„.

Grupul a anunțat că situația tensionată din Rusia, care a provocat o scădere de 36,8% a vânzărilor în 2015, a continuat să afecteze livrările din Europa Centrală și de Est. În Brazilia s-a înregistrat anul trecut un declin al vânzărilor de 38,1%. Rusia și Brazilia sunt afectate de scăderea prețurilor materiilor prime, volatilitatea de pe piața valutară și încetinirea economiei mondiale. În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 — 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum, grupul auto a confirmat că numai în SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, în condițiile în care testele din America de Nord sunt mai riguroase decât cele din Europa. Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!