Ministerul Mediului îşi propune dezvoltarea unui sistem de monitorizare a TĂIERILOR ILEGALE

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va urmări, în acest an, să dezvolte un sistem pentru monitorizarea managementului forestier și a tăierilor ilegale, precum și elaborarea Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, care va include Planul Național privind Prevenirea Generării Deșeurilor, conform listei de priorități strategice ale instituției, publicate vineri pe site-ul Guvernului.
Iulian Tudor
15 ian. 2016, 20:03
Ministerul Mediului îşi propune dezvoltarea unui sistem de monitorizare a TĂIERILOR ILEGALE

Pe prima poziție a priorităților strategice se află impulsionarea tranziției spre Economia Verde și Dezvoltare Durabilă, prin care se dorește promovarea inovațiilor tehnologice prietenoase cu mediul și susținerea dezvoltării de afaceri verzi și eco-antreprenoriat, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Ministerul Agriculturii: Până în octombrie vrem să stabilim o strategie a sectorului de irigaţii

Pe lista obiectivelor generale ale Ministerului Mediului se află, de asemenea, managementul durabil al Fondului Forestier Național, managementul eficient al conservării biodiversității și administrarea unitară a ariilor naturale protejate din România, reducerea impactului schimbărilor climatice, managementul eficient al deșeurilor și promovarea economiei circulare, precum și gospodărirea durabilă a resurselor de apă.

La capitolul resurse financiare, în Planul strategic al MMAP se amintește de finanțarea proiectelor de mediu, în sensul asigurării decontării costurilor proiectelor finanțate pe POS Mediu prin finalizarea în regim de urgență a evaluării planurilor de management a Ariilor Protejate realizate și depuse la autoritatea competentă pentru aprobare.

Potrivit datelor oficiale publicate recent de Ministerul Fondurilor Europene, un număr de 139 de proiecte de mediu, în valoare de 7,97 miliarde de euro, au fost identificate și urmează să fie finanțate din bani europeni prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare în exercițiul financiar 2014 — 2020.

Din totalul celor 139 de proiecte aflate pe lista de priorități, 56 reprezintă proiecte noi pre-identificate, iar 40 sunt în etapa de fazare, valoarea lor ridicându-se la 756 milioane de euro.

Conform centralizatorului, cele mai multe proiecte (110) sunt cuprinse în sectorul Infrastructură apă și apă uzată, valoarea estimată pentru implementarea lor fiind de 7,058 miliarde euro, din care 3,028 miliarde euro reprezintă alocare POIM (Uniunea Europeană + contribuție națională). Din totalul acestora, 45 de proiecte sunt noi pre-identificate, 22 sunt fazate și 43 beneficiază de asistență tehnică pentru pregătire proiecte (studii fezabilitate etc.).

Alocarea totală prin POIM pentru România, în cazul proiectelor de mediu, pentru perioada financiară 2014 — 2020, se ridică la 4,446 miliarde de euro.

DailyBusiness
Momente tensionate la referendumul lui Nicușor Dan. Acuzații de obstrucționare a votului în București!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Florin Călinescu a făcut-o praf pe fosta colegă Elena Lasconi, cu trei săptămâni înainte de alegeri: “Nu se poate așa ceva”
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2024. Prezența la urne a depășit 37%. Românii se mobilizează
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ingredientul vechi de 4.000 de ani. Azi îl cumperi cu aditivi și conservanți. Cum îl prepari acasă
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
BREAKING | Rezultate alegeri prezidențiale 2024. Cine intră în turul 2, conform EXIT POLL-ului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
substantial.ro
Un bărbat din Coreea de Sud găsit vinovat pentru evitarea serviciului militar prin îngrășare deliberată
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! Ce spun românii despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE VOX
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
VIDEO: Traian Băsescu a așteptat zeci de minute la coadă, la vot, apoi „și-a luat-o” de la șeful de sală. Băsescu: „Ce ai? Ești nervos?”