1. Profilul blogger-ului din România
Dacă e să facem un profil al bloggerului din România, acesta ar avea următoarele caracteristici principale: este bărbat, are peste 25 de ani, locuieşte în Bucureşti, are studii superioare (facultate sau masterat) şi a început sa scrie pe blog după 2009.
2. Succesul pentru bloggerul român: Trafic, număr de comentarii şi reacţii în social media
Succesul din punct de vedere al unui blogger este conferit de către traficul blogului (18%), numărul de comentarii primite (17%), şi numărul de reacţii în media sociale (16%). La coada clasamentului, cu 10%, stau câştigurile în bani, şi, cu 12%, poziţia într-un top de trafic sau influenţă.
3. Subiectele politice au cel mai mare impact în blogosfera din România
La întrebarea „care subiecte au avut cel mai mare impact în blogosfera românească”, 45% dintre bloggeri au decis că politica este pe primul loc, urmată îndeaproape de către subiecte din new-media, divertisment, ştiri generale, monden, tehnologie, şi subiectele personale, de altfel, pe primul loc în topul preferinţelor acestora.
4. 4 din 5 bloggeri români nu-şi cunosc numărul de abonaţi prin RSS
Aproximativ 6% au declarat că au avut peste 100,000 de vizitatori unici în 2009, iar 4% ca blogurile lor au generat peste 500,000 de afisari. De cealalta parte, 14% nu au stiut cati vizitatori unici le-au citit blogul în 2009, procentul ridicându-se la 19% când a venit vorba despre numarul de afişari generate.
5. Care sunt cele mai utilizate reţele sociale?
Spre diferenţa de rezultatele obţinute de acelaşi studiu, însa în 2009, Facebook preia conducerea reţelelelor sociale pe care activează majoritatea bloggerilor din România, 95% dintre aceştia având un cont de Facebook. În 2009, doar 70% foloseau Facebook, Twitter fiind pe primul loc, cu 76%.
La studiu au participat 712 bloggeri, în România fiind, conform zelist.ro, aproape 12.000 de bloguri active în ultimele 30 de zile.