„La sfârșitul anului trecut, Elcen a cerut mărirea tarifului pentru apa de adaos către noi cu 27%. Noi am cerut niște explicații și o documentare a acestei măriri de tarif, care automat s-ar repercuta asupra clienților, respectiv asupra bucureștenilor. Ca urmare a solicitării noastre, Elcen a venit și a micșorat această marjă, s-a ajuns la 19%, în prezent suntem în negocieri cu dumnealor și vom vedea la ce anume se va ajunge. În orice caz, vreau să îi anunț pe locuitorii Bucureștiului că vom fi foarte scrupuloși în a obține o justificare temeinică a acestei majorări de tarif (…) această negociere a tarifului pentru apa de adaos nu va influența tariful către populație, care poate fi influențat numai de o hotărâre a CGMB„, a spus Vițalariu, după un comandament de iarnă la Primăria Capitalei.
El a subliniat că RADET apără interesele bucureștenilor.
„Ne afectează pe noi, pe RADET. Aceasta nu înseamnă că noi, la rândul nostru, vom descărca la populație, mai ales în această perioadă. Este important de știut că noi apărăm în continuare interesele bucureștenilor, chiar dacă suntem supuși unui tur de forță din partea furnizorilor noștri, indiferent cine sunt aceștia„, a afirmat Vițalariu.
CITEŞTE ŞI RADET: „ELCEN a cerut majorarea preţului la apă ca să acopere PRIMELE angajaţilor”. Răspunsul ELCEN
RADET București anunța, luni, printr-un comunicat de presă, că SC Electrocentrale București SA a cerut pe 14 ianuarie creșterea cu 19% a prețului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m3 la 5,99 lei/m3.
Solicitarea majorării cu 19% a fost făcută după ce inițial, la sfârșitul lunii decembrie 2015, SC Electrocentrale București SA a cerut creșterea cu 27% a prețului apei de adaos în termoficare, respectiv de la 5,02 lei/m3 la 6,38 lei/m3.
„Conform adresei transmise de Elcen pe 29 decembrie 2015 către RADET, fundamentarea creșterii prețului pentru apa de adaos cu 27% are la bază mai mulți factori, printre care și creșterea fondului de salarii destinat personalului acestei societăți, fond de salarii care este deja prevăzut în calculul tarifului la gigacalorie. În fundamentarea creșterii prețului, un procent de 4,06 îl reprezintă valoarea destinată cheltuielilor cu personalul angajat Elcen, majorarea fiind justificată prin faptul că în 2009 fondul de salarii nu cuprindea ‘adaosurile de sărbători’ destinate salariaților Elcen. În urma corespondenței purtate pe această temă cu SC Electrocentrale București SA, prin care instituția noastră și-a exprimat obiecțiunile cu privire la creșterea prețului pentru apa de adaos, societatea a revenit cu o nouă solicitare de majorare a prețului apei de adaos cu 19%”, prevede comunicatul.