În februarie 2005, Silvia Ştefănescu menţiona că pe vremea când Alina Bica era procuroare şefă la DIICOT a chemat-o în biroul său cu caietul de evidenţă al proceselor şi i-a sugerat în mod evident ca Ovidiu Tender să fie salvat în procesul în care acesta este judecat, recomandându-i să fie cerută pentru omul de afaceri o pedeapsă de închisoare cu suspendare.
„Replica Alinei Bica a fost Silvi, nu eşti de acord cu mine?” În acest context, i-am zis că da, mi-a dat stiloul ei şi am scris în sensul celor arătate, aspect ce rezultă şi din caietul de şedinţă de analiză a soluţiilor.
După acest episod, dându-mi seama că am acceptat cu prea multă uşurinţă propunerea procurorului şef direcţie, la Curtea de Apel Bucureşti, fiind planificată în şedinţa de judecată, i-am cerut Claudiei Curelaru să nu depună la dosarul cauzei acel referat, pentru că devine public. Cu aceeaşi ocazie, am întrebat-o pe Curelaru Claudia Ionela şi despre ce prejudiciu este vorba, aceasta spunându-mi despre peste 300 miliarde lei. Curelaru Claudia Ionela a spus că îi este frică de consecinţe, iar eu i-am spus să meargă să mai discute cu şeful direcţiei, pentru a nu depune la instanţă acest referat„, declara Silvia Ştefănescu în faţa anchetatorilor. De altfel, această declaraţie a fost unul dintre motivele pentru care judecătorii au dispus arestarea preventivă a Alinei Bica, la începutul anului trecut.
Citeşte şi Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş, audiaţi la ICCJ. Cei trei vor să scape de controlul judiciar
La aproape 12 luni distanţă, Silvia Ştefănescu a apărut ca martor în faţa judecătorilor, iar declaraţiile sale sunt schimbate cu 360 de grade, sugerând că Alina Bica nu ar fi încercat salvarea lui Ovidiu Tender.
Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a declarat pe această temă, la România TV:
„Era de aşteptat să iasă adevărul la iveală. Doamna Bica nu a făcut lucrurile pentru care este cercetată şi pentru care a stat la „beciul domnesc” şi la Penitenciarul Târgşor. În cazul doamnei Ştefănescu, probabil conştiinţa şi-a spus cuvântul şi până la urmă omul vrea să doarmă liniştit cu capul pe pernă„.
Laura Voicu a dat şi amănunte de la termenul de judecată. „Doamna Ştefănescu a fost audiată timp de patru ore şi jumătate, pentru că nimănui nu-i venea să creadă întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Şi noi ca avocaţi am fost stupefiaţi, instanţa de judecată la fel. Singura concluzie a fost că în baza unor declaraţii un om poate sta la puşcărie degeaba„, a mai spus Laura Voicu.